Korozija teisme

Grupė Rusijos Citroen automobilių savininkų padavė į teismą Pancūzijos kompaniją. Jie kelia pretenzijas automobilių kokybei, konkrečiai chromuotų moldingų neatsparumui korozijai.

Čia įdomu tai, kad jie reikalauja ne nemokamo remonto, ar kitokios kompensacijos formos – o nei daugiau nei mažiau, kaip nutraukti šios markės automobilių, kaip nepatikimų prekių, gamybą bei pardavimą.

Istorija prasidėjo, kada vienas Citroen C-crosser savininkas kreipėsi į teismą, kai po trijų mėnesių eksploatacijos and moldingo pasirodė korozijos žymės.

Oficialiame dilerio „Citroen Centr Moskva“ atsakyme jam buvo pranešta, kad Prancūzijoje atlikta ekspertzė parodė, jog defektas atsirado dėl „chemiškai agresyvių medžiagų, esančių atmosferoje ar ant kelio dangos“. Dilerio nuomone, tai neatitiko garantijos sąlygų ir remontuoti buvo atsisakyta.

Tačiau automobilio savininkas nepasidavė ir kreipėsi į nepriklausomus ekspertus, kurių išvadoje buvo pareikšta, jog korozija ant moldingų atsirado dėl dažymo technologijos pažeidimų – t.y. tai buvo gamyklinis defektas.

Dileris sutiko taikytis ir pakeisti detales, jei ieškinys bus atšauktas. Ieškovas taip ir padarė, tačiau dabar jau kiti Citroen savininkai nusprendė apjungti savo skundus į kolektyvinį ieškinį.

Šaltinis: „Za ruliom“

www.auto-bild.lt