Kur dingsta dviračiai

Kai kur nuo dviračių vagysčių saugomasi ir taip rimtai

Informatikos ir ryšių departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos statistikos duomenimis, per penkis šių metų mėnesius Lietuvoje užregistruotos 567 dviračių vagystės. Labiausiai nuo dviračių vagysčių kenčia Vilniaus, Panevėžio, Klaipėdos ir Telšių apskričių gyventojai.

Daugiausia vagysčių tradiciškai užregistruojama Vilniaus apskrityje, kur 100 tūkst. gyventojų tenka 29 dviračių vagystės. Panevėžio apskrityje 100 tūkst. gyventojų šiemet jau teko 20, Klaipėdos –19, Telšių – 18, o Kauno apskrityje – 14 dviračių vagysčių. Vertinant skaičius, kiek vagysčių buvo užregistruota per šių metų pirmus penkis mėnesius ir juos lyginant su atitinkamu laikotarpiu praėjusiais metais, šių vagysčių protrūkis fiksuotas Panevėžio ir Telšių apskrityse, kur jų skaičius išaugo atitinkamai net 83 ir 63 procentais.

Per šių metų pirmus penkis mėnesius „ERGO LIETUVA“ sudarė 1050 draudimo sutarčių, kuriose buvo įtraukta ir dviračių apsauga, tuo tarpu per praėjusių metų tokį patį laikotarpį sutarčių buvo apie 850.

Draudžiant dviratį draudimo suma įvertinama pagal jo įsigijimo kainą. Draudimo bendrovė „ERGO LIETUVA“ yra apdraudusi nuo 1 iki 39 tūkst. litų vertės dviračių, vidutinė draudimo suma siekia 2,6 tūkst. litų. Statistika atspindi, kad vidutiniškai dėl vagysčių klientai patiria 1,5 tūkst. litų žalą.

šaltinis: ERGO LIETUVA

www.auto-bild.lt