Citroen DS4

Kai ir buvo spėliojama, Citroen neilgai slėpė savo intriguojančio vaizdo klipo paslaptį. Bonjour, Citroen DS4.

Naujasis modelis  pagamintas pagrindu naudojant neseniai pasirodžiusį naujos kartos Citroen C4. Pagrindiniai bruožai jau buvo atskleisti DS High Rider konceptiniame modelyje Ženevoje. Didžiausias skirtumas – konceptas buvo triduris, paruoštas gamybai modelis turės penkias duris su paslėptomis užpakalinių durų rankenomis.

Išoriškai Citroen aprašo naują modelį kaip „unikalų ir patrauklų kūrybiškumo, dinamikos, išskirtinumo ir įvairiapusiškumo derinį“. Už įprastinės PR žodžių sienos slypi įvairių dizaino idėjų mišrainė: kupe stiliaus siluetas, minėtos paslėptos užpakalinių durų rankenos, beveik SUV tinkanti prošvaisa.

Viduje nuo paprastesnio „pusbrolio“ C4 naujoką skiria geresnės kokybės apdaila ir didesnis opcijų pasirinkimas, tame tarpe odinis salonas ir prietaisų skydelis.

DS4 yra 4,27 m ilgio, 1,81 m pločio ir 1,53 m aukščio, t.y. trumpesnis, platesnis ir net 4 cm aukštesnis už C4.

Naujsis modelis bus siūlomas su penkiais varikliais. 110 AG 1,6 dyzelis HDi gali turėti start/stop ir stabdžių energijos atgaminimo sistemas; taip pat bus 160AG dviejų litrų HDi. Trys 1,6 l benzininiai variantai sukurtu kartu su BMW, startinė versija išvysto 120 AG, geresnės su turboįpūtimu – 155 arba 200 AG.

Pavarų dėžės – rankinė arba rankinė automatizuota 6 laipsnių.

Pardavimai turėtų prasidėti 2011 m.

www.auto-bild.lt