Istorija tęsiasi

JAV Transporto departamentas laikinai neleido publikuoti Nacionalinės kelių saugumo administracijos vykdyto tyrimo apie Toyota automobilių netikėto greitėjimo priežąstis. Anksčiau pasirodė informacija kad tyrimas nepatvirtina Toyota kaltės.

Kaip rašo Wall Street Journal, buvęs Nacionalinės kelių saugumo administracijos darbuotojas Dž.Personas, dirbęs ten daugiau nei 27 metus ir pasitraukęs liepos pradžioje, sakė, kad tyrimo ataskaita buvo užbaigta ir nusiųsta vyriausybei, tačiau jos neleista skelbti. Nacionalinės kelių saugumo administracijos atstovai tvirtina, kad ataskaita reikalauja patikslinimų o tyrimai dar nebaigti. Taip pat jie tvirtina, kad Personas nedalyvavo tyrime, nors ir vadovavo atšaukimų skyriui.
Persono žodžiais, nuo kovo mėnesio nuodugniai ištirta 40 automobilių, patekusių į avarijas dėl nenumatyto pagreitėjimo. Iš jų 23 pagreitėjo „staigiai“. Tačiau visuose 23-uose juodosios dėžės užfiksavo, kad akceleratoriaus pedalas buvo nuspaustas iki galo, o stabdis – visai nepaliestas.

Toyota priėjo panašių rezultatų, jokių elektronikos defektų nerasta.

Viso JAV gauta jau virš 3000 skundų dėl netikėto greitėjimo, dėl ko įvyko 73 rimtos avarijos ir žuvo 93 žmonės. Toyota jau sumokėjo daugiau nei 16 mil. dolerių baudą.

www.auto-bild.lt