Piešinių konkursas “Saugus kelias į mokyklą”

Nenumaldomai artėjant rugsėjo 1-ajai žurnalas “Auto Bild Lietuva” nutarė surengti dar vieną konkursą savo skaitytojams. Jame kviečiamos dalyvauti šeimos, kurioms rugsėjo 1-oji – ne tik mokslo ir žinių šventė, bet ir dar vienas rimtas išbandymas.

Pridėję ranką prie širdies, prisipažinkite, kad kaskart prasidėjus naujiems mokslo metams, visi tėvai kasdien nerimauja dėl to, ar saugiai jų atžalos nukelius iki mokyklos ir sugrįš į namus. Tęsdama jau penkerius metus iš eilės puoselėjamą tradiciją ir kartu su savo partneriais kasmet rengdama saugiausio šalies vairuotojo rinkimus, “Auto Bild Lietuva” redakcija šiemet nutarė imtis dar vienos gražios iniciatyvos. Jaustis saugiam bet kur ir bet kada – svarbu kiekvienam iš mūsų. Todėl norėdama dar labiau atkreipti visų eismo dalyvių dėmesį, mūsų redakcija kartu su kelių policija, bendrove “Lietuvos draudimas” ir prekybos tinklu “Rimi” rengia naują konkursą šeimoms – “Saugus kelias į mokyklą”. Šįkart tai yra piešinių konkursas, kuriame gali dalyvauti visi Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 1–12 klasių moksleiviai. Šiuo konkursu siekiama į saugaus eismo užtikrinimo procesą įtraukti visuomenę, nelikti abejingiems nelaimėms gatvėse ir keliuose.

Moksleiviai kviečiami nupiešti piešinį, kuriame būtų pavaizduotas saugus kelias į mokyklą – taip prieš mokslo metų pradžią norima paskatinti vairuotojus būti atidžius, drausminti vaikus, priminti saugaus elgesio gatvėje būtinybę. Vaikų piešiniai vaizduoja realybę ir išreiškia norą keisti mus supantį pasaulį. Suprasdami šiuos dėsnius, tikimės, kad vaikų nupieštos mintys paskatins tiek pačius autorius, tiek visus “Auto Bild Lietuva” skaitytojus prisiminti eismo dalyvių pareigas, dalyvauti kuriant saugesnę eismo aplinką.

Konkurso sąlygos:

1. Piešinius ant A3 formato lapo galima siųsti paštu šiuo adresu: konkursui “Saugus kelias į mokyklą”, “Auto Bild Lietuva” redakcija, Goštauto g. 8, Vilnius LT–01108
2. Skenuotus A3 formato piešinius galima siųsti ir el. paštu, adresu: info@www.auto-bild.lt
3. Kitoje piešinio pusėje būtina nurodyti šią informaciją: autoriaus vardas, pavardė, telefono numeris, mokymosi įstaigos pavadinimas, klasė bei trumpai parašyti, ką autorius piešinyje pavaizdavo. Jei piešinys siunčiamas el. paštu, minėtą informaciją būtina pateikti el. pašto laiško žinutėje.
4. Atlikimo technika neribojama.
5. Piešiniai negrąžinami.
6. Organizatoriai pasilieka teisę piešinius naudoti savo nuožiūra, apie tai neinformuodami autoriaus.
7. Piešinius prašome siųsti iki 2010 m. rugsėjo 25 d.

Konkurso vertinimas

Piešinius vertins “Auto Bild Lietuva” sudaryta komisija. Žiuri sprendimas ir lems tris laiminguosius, kurie gaus vertingus prizus. Kokie jie – skaitykite toliau.

Taip pat bus renkamas ir daugiausiai mūsų žurnalo skaitytojų bei interneto svetainės lankytojų simpatijų nusipelnęs piešinys, kurio autorius bus apdovanotas specialiu prizu. Balsuoti už labiausiai patikusį piešinį bus galima interneto svetainėje www.www.auto-bild.lt.

Prizai

I vieta

Pagrindinis konkurso rėmėjas “Lietuvos draudimas” nugalėtoją metams laiko apdraus Nelaimingų atsitikimų draudimu.

Vaiko kūno sužalojimo (traumų) draudimo suma – 30 tūkst. Lt, papildomos rizikos (Laimo liga; erkinis encefalitas, erkinis mielitas, erkinis encefalomielitas; stabligė; dujinė gangrena; ūminis apendicitas; perforuota (trūkusi) skrandžio/dvylikapirštės žarnos opa.) bus apdraustos 5000 Lt suma, mirties atveju – 30 tūkst. Lt. Įprasta tokio draudimo įmoka siekia apie 350 litų.

www.ld.lt

II vieta

Prekybos tinklo “Rimi” čekis apsipirkti už 250 litų.

III vieta

Prekybos tinklo “Rimi” čekis apsipirkti už 150 litų.

“Skaitytojų simpatijų“ nominacija

Labiausiai skaitytojams patikusio piešinio autoriaus laukia specialusis prizas- USB atmintinė SANDISK 16GB USB2.0 Flash Drive Cruzer Blade.