Saugiausiu vairuotoju tapo K.Charitonovas

Šį šeštadienį, rugsėjo 11 dieną, įvyko vieno svarbiausių saugaus eismo renginių Lietuvoje – saugiausio Lietuvos vairuotojo konkurso – finalas. Šio renginio tikslas – rasti ir visuomenei pristatyti patį saugiausią ir tolerantiškiausią kitų eismo dalyvių atžvilgiu vairuotoją. Žurnalas „Auto Bild Lietuva“ saugiausio Lietuvos vairuotojo rinkimus rengia jau penktus metus iš eilės.
Konkursas vyko penkis mėnesius. Žurnalo “Auto Bild Lietuva” puslapiuose buvo pateikiami įvairūs klausimai, atsakymus į kuriuos skaitytojai siuntė į redakciją. Į finalinį etapą buvo atrinkti 97 teisingiausiai į klausimus atsakę skaitytojai iš visos Lietuvos.
Finalas VĮ “Regitra” patalpose ir egzaminų aikštelėje vyko dviem etapais. Pirmajame etape per 15 min. reikėjo atsakyti į 30 teorinių klausimų. Po to 15 daugiausiai ir greičiausiai teisingų atsakymų pateikę pusfinalininkai antroje dalyje – finale – automobiliu VW Golf kuo greičiau ir tiksliau turėjo įveikti specialiai įrengtą trasą.
Pirmosios vietos nugalėtojas Konstantinas Charitonovas iš Vilniaus laimėjo pagrindinį prizą motorolerį „INCA Lambros 50cc 2T“. Prizą įsteigė ir įteikė UAB „Inter Cars Lietuva“ atstovas. Antrosios vietos laimėtojas Darius Jonaitis iš Mažeikių buvo apdovanotas miesto dviračiu „Giant“, o kad važiuodamas jaustųsi saugus, kartu su dviračiu laimėtojas dar buvo apdovanotas šalmu ir šviesą atspindinčia liemene. Prizą įteigė ir įteikė draudimo bendrovė „If“. Trečiosios vietos laimėtojas Vidmantas Kupčinskas iš Biržų namo išsivežė keturių padangų komplektą „GoodYear OptiGrip“. Prizą įsteigė ir įteikė šių padangų atstovai Lietuvoje „GoodYear Dunlop Tires Baltic AS“.
Visi trys prizininkai konkurse dalyvauja nebe pirmą kartą.
Dar vienam konkurso finalininkui buvo įteiktas konkurso partnerio VĮ „Regitra“ įsteigtas specialusis prizas – pirmosios pagalbos rinkinys automobiliui sugedus kelyje. Jis atiteko panevėžiečiui Jonui Pečeliūnui, kuris tarp penkiolikos konkurso finalininkų buvo ketvirtas ir laimėjo ultra lengvą „ACER Timeline ASPIRE 3810TZ“ kompiuterį. Prizą įsteigė ir įteikė UAB „Biuro pasaulis“.
Tai jau penktasis saugiausio Lietuvos vairuotojo rinkimo konkursas, kurį organizuoja žurnalas “Auto Bild Lietuva”, partneris VĮ “Regitra” bei rėmėjai: UAB „Inter Cars Lietuva“, “If draudimas”, “Goodyear” ir kt. Toks pat konkursas yra organizuojamas ir kitose Europos šalyse, kuriose yra leidžiamas žurnalas “Auto Bild”.