Piešinių konkursas “Saugus kelias į mokyklą” baigėsi


Piešinių galerija yra čia.

Vaikų piešinių “Saugus kelias į mokyklą” konkursą žurnalas “Auto Bild Lietuva” šiemet surengė pirmą kartą. Jame buvo kviečiamos dalyvauti šeimos, kurioms rugsėjo 1-oji – ne tik mokslo ir žinių šventė, bet ir dar vienas rimtas išbandymas.

Pridėję ranką prie širdies, prisipažinkite, kad kaskart prasidėjus naujiems mokslo metams, visi tėvai kasdien nerimauja dėl to, ar saugiai jų atžalos nukelius iki mokyklos ir sugrįš į namus. Tęsdama jau penkerius metus iš eilės puoselėjamą tradiciją ir kartu su savo partneriais kasmet rengdama saugiausio šalies vairuotojo rinkimus, “Auto Bild Lietuva” redakcija šiemet nutarė imtis dar vienos gražios iniciatyvos. Jaustis saugiam bet kur ir bet kada – svarbu kiekvienam iš mūsų. Todėl norėdama dar labiau atkreipti visų eismo dalyvių dėmesį, mūsų redakcija kartu su kelių policija, bendrove “Lietuvos draudimas” ir prekybos tinklu “Rimi” surengė naują konkursą šeimoms – “Saugus kelias į mokyklą”. Tai buvo piešinių konkursas, kuriame galėjo dalyvauti visi Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 1–12 klasių moksleiviai. Šio konkurso siekis – į saugaus eismo užtikrinimo procesą įtraukti visuomenę, nelikti abejingiems nelaimėms gatvėse ir keliuose.
Moksleiviai buvo kviečiami nupiešti piešinį, kuriame būtų pavaizduotas saugus kelias į mokyklą – taip prieš mokslo metų pradžią buvo norima paskatinti vairuotojus būti atidžius, drausminti vaikus, priminti saugaus elgesio gatvėje būtinybę. Vaikų piešiniai vaizduoja realybę ir išreiškia norą keisti mus supantį pasaulį.
Per daugiau kaip mėnesį trukusį konkursą redakciją sulaukė gerokai per 50 vaikų darbų. Deja, visų jų atspausdinti mūsų žurnalo puslapiuose nepajėgsime, tad artimiausiuose keliuose numeriuose paskelbsime tik dar pluoštelį vaikų piešinių.

Kviečiame skaitytojus iki lapkričio 1 d. balsuoti už labiausiai patikusį piešinį, kurio autoriui atiteks specialus skaitytojų nominacijos prizas. Piešinių galerija yra čia. Kas taps konkurso nugalėtoju ir antros bei trečios vietos laimėtojais spalio pabaigoje spręs “Auto Bild Lietuva” sudaryta vertinimo komisija. Konkurso rėmėjų įsteigtų prizų laimėtojų pavardes paskelbsime “Auto Bild Lietuva” nr.24, lapkričio 20 d. bei interneto svetainėje www.www.auto-bild.lt.

Tikimės, kad vaikų nupieštos mintys paskatins tiek pačius autorius, tiek visus “Auto Bild Lietuva” skaitytojus prisiminti eismo dalyvių pareigas, dalyvauti kuriant saugesnę eismo aplinką.

Prizai

I vieta

Pagrindinis konkurso rėmėjas “Lietuvos draudimas” nugalėtoją metams laiko apdraus Nelaimingų atsitikimų draudimu.

Vaiko kūno sužalojimo (traumų) draudimo suma – 30 tūkst. Lt, papildomos rizikos (Laimo liga; erkinis encefalitas, erkinis mielitas, erkinis encefalomielitas; stabligė; dujinė gangrena; ūminis apendicitas; perforuota (trūkusi) skrandžio/dvylikapirštės žarnos opa.) bus apdraustos 5000 Lt suma, mirties atveju – 30 tūkst. Lt. Įprasta tokio draudimo įmoka siekia apie 350 litų.

www.ld.lt

II vieta

Prekybos tinklo “Rimi” čekis apsipirkti už 250 litų.

III vieta

Prekybos tinklo “Rimi” čekis apsipirkti už 150 litų.

“Skaitytojų simpatijų“ nominacija

Labiausiai skaitytojams patikusio piešinio autoriaus laukia specialusis prizas- USB atmintinė SANDISK 16GB USB2.0 Flash Drive Cruzer Blade.