Išrinkti piešinių konkurso „Saugus kelias į mokyklą“ nugalėtojai

Paaiškėjo „Auto Bild Lietuva“ kartu su Lietuvos kelių policija, bendrove „Lietuvos draudimas“ ir prekybos tinklo „Rimi“ surengto šeimos vaikų piešinių konkurso „Saugus kelias į mokyklą“ nugalėtojai. Mažieji dailininkai buvo itin aktyvūs ir į redakciją atsiuntė net 65 piešinius. Susirinkusiai autoritetingai komisijai tapo nelengva užduotis iš daugybės puikių darbu išrinkti geriausius.

Priminsime, kad nuo rugpjūčio 14 iki rugsėjo 30 dienos Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 1–12 klasės moksleiviai siuntė savo piešinius į „Auto Bild Lietuvą“ redakciją. Vaikai buvo kviečiami nupiešti piešinį, kuriame būtų pavaizduotas saugus kelias į mokyklą – taip prieš mokslo metų pradžia norėta paskatinti vairuotojus būti atidžius, drausminti vaikus, priminti saugaus elgesio gatvėje būtinybę. Šiuo konkursu buvo siekiama į saugaus eismo užtikrinimą įtraukti visuomenę, nelikti abejingiems nelaimėms gatvėse ir keliuose. Piešinių atlikimo technika buvo neribojama, taip pat reikėjo trumpai aprašyti, ką autorius piešinyje pavaizdavo. Gautus darbus vertino „Auto Bild Lietuva“ sudaryta komisija, taip pat nuo spalio 12 dienos konkurso darbai buvo skelbiami interneto svetainėje www.www.auto-bild.lt. Čia mūsų skaitytojai iki lapkričio 1-osios galėjo balsuoti už labiausiai patikusį piešinį, kurio autoriui atiteko specialus skaitytojų nominacijos prizas. Lemtingą rezultatų vertinimo dieną redakcijos patalpose susirinko autoritetinga komisija: „Lietuvos draudimo“ komunikacijos vadybininkė Viktorija Pirštelė, prekybos tinklo „Rimi“ atstovė ryšiams su visuomene Jovita Bagdonaite, prekybos kompiuteriais tinklo „Fortakas“ pardavimų vadovas Gintautas Masaitis, redakcijos „Auto Bild Lietuva“ atsakingi darbuotojai. Balsavimo dieną negalėjusi atvykti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus vyr. specialistė komisarė inspektorė Aistė Dijokaitė savo rezultatus iš anksto atsiuntė elektroniniu paštu. Išrinkti geriausius darbus, atsiųstus iš visų Lietuvos kampelių, pasirodė nelengva užduotis – vertas aukščiausių apdovanojimų atrodė ne vienas darbas. Tačiau, kaip ir buvo minėta sąlygose, atsirinkti geriausius iš geriausių padėjo tai, kuriuose piešiniuose buvo tiksliausiai atvaizduotos realios eismo sąlygos, detaliausiai pažymėti eismo dalyviai, teisingai išdėstyti kelio ženklai. Be to, įdėmiai peržvelgę visus piešinius, komisijos nariai vieningai nusprendė papildomu prizu paskatinti dar vienus šio konkurso dalyvius – Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro mokinius, kurių atsiųsti darbai visus labai sujaudino savo gilia prasme ir teisingu požiūriu į saugų eismą.

Sveikiname nugalėtojus ir raginame nenusiminti šį kartą likusius be apdovanojimų – neabejojame, kad kitą kartą jūsų piešinys bus geriausias!

1 vieta
Miglė Stramkauskaitė,
Vilniaus Užupio gimnazija, 1 klasė

2 vieta
Vytautas Taurelė,
Anykščiai, Antano vienuolio gimnazija, 3 klasė

3 vieta
Urtė Venclovaitė,
Lentvario pradinė mokykla, 3 klasė

Skaitytojų simpatijų nominacijos laimėtoja
Meda Vaicekiūtytė,
Vilniaus M.Daukšos vidurinė mokykla, 5 klasė

Sveikiname konkurso nugalėtojus ir iki gruodžio 20 d. prašome paskambinti į redakciją tel. (8-5) 264 94 26 arba 264 94 21.


Piešinių galerija yra čia.