Augančios natūralios gumos kainos brangina padangas

EGZOTIKOS 2011 metų vasaros sezono naujienos

Sėkmingi veiklos 20-mečio  rezultatai

Lipeikio įmonė „Egzotika“, įkurta 1990 metais, 20-tąjį jubiliejų pernai pažymėjo ne pompastiška švente, o ypač gerais, ilgametės patirties lemtais darbo rezultatais ir įspūdingais laimėjimais automobilių sporte.

2010-tieji „Egzotikai“ buvo labai sėkmingi.

„Praėjusiais metus pardavėme beveik 200.000 padangų, užėmėme per 30 procentų  bendros Lietuvos lengvųjų automobilių padangų rinkos dalies, o premium padangų segmente – per 50 proc.  rinkos. Po suskaičiuotų pardavimų, galime teigti, kad artimiausią konkurentą pagal pardavimus aplenkėme dvigubai. „Bridgestone“ grupės padangų buvo parduota beveik 100.000 vnt. Sėkmingo mūsų darbo ir bendradarbiavimo su „Bridgestone“ korporacija dėka šios grupės produktai užėme virš 20 procentų rinkos, o tai didelė sensacija pasauliniu mastu nes tik namų rinkoje Japonijoje „Bridgestone“ turi didesnę rinkos dalį,“- teigia įmonės vadovas Rokas Lipeikis.

Prisimenant 2010-ųjų laimėjimus džiuginantys rezultatai pasiekti  ir automobilių sporte, kuriame „Egzotika“ aktyviai dalyvauja beveik nuo pat savo veiklos pradžios. „Egzotikos“ ralio komanda karaliavo ne tik šalies ralio čempionate,  kur  iškovojo pergales absoliučioje ir Open įskaitose, bet ir laimėjo Tarptautinės automobilių federacijos organizuotą Šiaures Europos šalių (NEZ) ralio čempionatą ir antrąją vietą Latvijos ralio čempionate.

Augančios natūralios gumos kainos brangina padangas

Kalbant apie vasaros sezoną, vyrauja optimistiškos prognozės, ypač planuojant pardavimų augimo tendencijas, tačiau yra ir neraminančių naujienų. Tai sparčiai brangstančios žaliavos. Natūralios gumos kainos muša visų laikų rekordus. Pernai kainos šoktelėjo 50 proc., o nuo šių metų pradžios – dar maždaug 20 proc. Jei prieš metus už toną kaučiuko teko mokėti maždaug 4000 JAV dolerių, tai dabar – apie 6300 dolerių. Kinijos natūralios gumos atsargos yra net 61 proc. mažesnės, nei tuo pačiu metu pernai, o gumos paklausa šiems metams yra išaugusi 9 proc., lyginant su pernai (Ertma duomenimis).

Augančios gumos kainos įtakoja ir padangų kainą. Gamintojai nuolat praneša apie kainų augimą. Prasidėjęs kainų kilimas jau 2010-aisiais pabrangino daugumą padangų 5-15 proc, o ir šiemet pagrindiniai gamintojai jau paskelbė apie dar vieną pabrangimą 6-10 proc. Nuo kovo 01 ir balandzio 10 d gumos kainoms augant tokiais tempais iki sezono pabaigos padangos gali pabrangti 30 ir daugiau procentų. Todėl verta paskubeti kam svarbu kaina ir nusipirkti dar nepabrangusių ar nežymiai pabrangusių padangų.

„Spėję anksčiau sudaryti sutartis su gamintojais užsitikrinome galimybę rinkai siūlyti sąlyginai nebrangių padangų. Visiems kitiems greičiausiai teks mokėti gerokai – iki 20 proc. – didesnę kainą. Rudenį padangos gali pabrangti net iki 30 proc. lyginant su praėjusiais metais“, – prognozuoja „Egzotikos“ vadovas Rokas Lipeikis.

Naujienos „Egzotikos“ padangų parduotuvių asortimente

„Egzotika“, garsėjanti palankiomis kainomis, lanksčia nuolaidų sistema, didžiausiais prestižinių padangų pardavimais, 20 metų veiklos patirtį padangų versle sukaupusia profesionalia komanda ir moderniausia montavimo įranga, artėjančiam vasaros sezonui siūlo itin platų padangų asortimentą – nuo pačios aukščiausios kokybės galingiems bei prabangiems lengviesiems automobiliams ir visureigiams skirtų padangų iki paprasčiausių bei pigiausių. Populiariausių dydžių padangas pirkėjai „Egzotikos“ parduotuvėse  gali rinktis iš daugiau nei 50 skirtingų modelių.

Atsižvelgdama į klientų norą turėti kuo platesnį padangų pasirinkimą, o vienoje vietoje ne tik pamatyti, bet ir palyginti geriausias padangas, šiemet „Egzotika” dar labiau išplėtė jų asortimentą ir klientams siūlo atnaujintą vasarinių padangų modelių gamą.