Gali padidėti leistinas greitis užmiestyje

Kaip rašo Lietuvos Žinios, tiek policija, tiek kelininkai ir eismo specialistai palankiai vertina galimybę padidnti leistiną greitį kai kuriuose užmiesčio keliuose.

Lietuvos policijos generalinio komisaro Saulius Skvernelio nuomone, tam tikruose ruožuose būtų galima peržiūrėti maksimalaus reičio limitą. „Kelių infrastruktūra Lietuvoje pasikeitė, automobiliai tapo saugesni, todėl galima būtų pradėti diskusiją dėl to, ar šiandien maksimali greičio riba užmiesčio keliuose yra tokia, kokia ir turi būti. Nemanau, kad kelyje Vilnius-Kaunas 10 kilometrų per valandą padidinus greitį padidėtų avaringumas.“, sakė jis.

Jam pritaria ir asociacijos Lietuvos keliai vykdantysis direktorius Rimvydas Gradauskas. „Ar leisti didinti važiavimo greitį, spręsti nesiryžtu, tačiau bent jau peržiūrėti riboženklius tikrai turėtų būti leistina. Dabar yra taip: kelininkai sutvarko tam tikrą kelio ruožą, įdiegia jose saugumo elementus, bet po rekonstrukcijos kelio ženklai ten lieką kaip buvę, nors važiavimo sąlygos akivaizdžiai pagerėjo. Štai čia, manau, yra didesnė problema, kurią spręsti reikėtų pirmiausia“, – LŽ tvirtino R.Gradauskas.

Galima spėti, kad kai kur permainas galima išvysti jau šiemet, ypač Vilniaus – Kauno kelyje. Apie tai užsiminė Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) Eismo saugumo skyriaus vedėjo pavaduotojas Povilas Narbutas, kuris sakė, kad „Į šio kelio atnaujinimą pastaruoju metu buvo nemažai investuota, todėl techniškai tikrai įmanoma tam tikruose ruožuose važiuoti greičiau. Diskusijos ir derinimai dėl to vyksta, galbūt greitai bus galima sulaukti ir rezultatų. Manyčiau, pirmųjų kregždžių vairuotojai gali tikėtis jau šįmet“.

Lietuvos Žinios

www.auto-bild.lt