Planuoja rimtą pokytį

FIAT Bravo

Italų koncernas FIAT nekurs naujos hetčbeko Bravo kartos, planuotos pasirodyti 2013 metais. Vietoje jo turėtų būti gaminamas kompaktinis krosoveris.

Tokią informaciją svetainei Automotive News pateikė vidiniai kompanijos šaltiniai. Apie rimtą pokytį taip pat užsiminė kompanijos vadovas Marchionne Detroito parodos metu. Kalbėdamas apie strategiją viename svarbiusų kompaktinių automobilių segmente, jis sakė, kad tai nebus tradicinis pasiūlymas.

Pavyzdžiu naujam modeliui turi tapti Nissan Qashgai. Šio modelio dėka Nissan pardavimai kompaktiniame segmente pakilo iš dugno į 5-ą vietą.

Tiek Bravo, tiek Qashgai pasirodė 2007 metais, ir startavo daugmaž apylygiai, tačiau pernai jau parduota maždaug 5 kartus daugiau Qashgai nei Bravo. Itališkas hetčbekas nusirito į 18 lentelės vietą, jį pralenkė ir tokie nišiniai modeliai kaip Skoda Yeti.

Pradiniai FIAT planai buvo parduoti 120 tūkst. Bravo per metus. Kompanijos žodžiais, pelnas pasiekiamas parduodant 75 tūkst. per metus. Tačiau 2010 metais parduota vos 44850.

O štai Nissan modelis aplenkė net populiarų Peugeot 308 modelį.

www.auto-bild.lt