Maršrutai – jau aiškūs

Iki tradicinio, jau šešioliktąjį kartą šalies žurnalistų autoklubo rengiamo tarptautinio žurnalistų ralio „Lietuva 2011“ likus trims savaitėms, autoklubo valdyba patvirtino varžybų vadovo Edvino Vašterio sudarytą lenktynių trasos schemą ir varžybų grafikus.

Žurnalistų ralis prasidės Šiauliuose birželio 3 d. 12 val. specialiojo ruožo varžybomis, kurių trasa drieksis J. Jablonskio gatve.

Atokvėpio tarp lenktynių valandėlę ralio dalyviai aplankys vienu iš Lietuvos stebuklų tituluojamą Kryžių kalną, kuriuo itin domisi į ralį atvyksiantys užsieniečiai.

Pirmosios ralio dienos antrojo rato varžybos prasidės 15.27 val., o bene greičiausios lenktynių trasos drieksis Zoknių ir Meškuičių oro uostų pakilimo takais. Dar po valandos – 16.20 – ralio dalyviai Šiaulių kartodrome grumsis dėl „Toyota“ taurės.

Tačiau bene pagrindinė pirmosios ralio dienos vinis – 17 val. prie Šiaulių arenos (J. Jablonskio g. 16) prasidėsiančios kovos dėl miesto Mero taurės. Jas stebėti bus labai patogu žiūrovams, kurie čia itin laukiami ir kuriems šios varžybos bus komentuojamos.

Beje, čia šiauliečiai ir miesto svečiai galės ne tik mėgautis lenktynėmis, bet ir išbandyti ralio automobiliu tituluojamo japonų „Toyota“ gamintojo naujausius hibridinius modelius.

Po pirmosios dienos batalijų ralio kolona apie 20 val. pasieks Plateliuose įsikūrusią ralio bazinę stovyklą, tačiau poilsiu ir švariu gražuolio Žemaitijos ežero vandeniu lenktynininkai ilgai mėgautis negalės, nes jau ankstų birželio 4-osios rytą startuos ralio trečiojo rato varžybos.

Paskutinę ralio dieną jo dalyvių labai rimtas egzaminas laukia garsiojoje „Žemaitijos“ automobilių kroso trasoje, kurioje lenktynės startuos 10 val., o 13.30 val. Rietavo centrinėje aikšteje prasidės dar vienos žiūrovams labai patogios stebėti bei komentuojamos „Continental“ taurės varžybos.

Iš viso XVI-ojo tarptautinio žurnalistų ralio dalyviams teks įveikti 398,35 km. ilgio trasą, kurios maršrutai drieksis vaizdingiausiomis Šiaulių, Telšių, Plungės ir Rietavo rajonų apylinkėmis, ir 25 specialiuosius ruožus, kurių ilgis 60,85 km.

„Visus Bonus“