Nissan Murano prieš Hyundai Santa Fe

Nesakykite, kad Azijos gamintojai sugeba kurti tik pigius automobilius. Nieko panašaus. Juk Hyundai Santa Fe kainuoja nuo 111 200 Lt, o Nissan Murano – net nuo 149 900 Lt. Azijos gamintojų pasitikėjimas savimi tikrai  išaugo. Pavyzdžiui, Nissan Murano – tai elegantiškas, erdvus ir puikia įranga (biksenoniniai žibintai, automatinė klimato kontrolė, oda trauktos sėdynės, navigacinė sistema) aprūpintas SUV automobilis.

Hyundai Santa Fe taip pat gali pasigirti erdviu salonu ir gausia standartine įranga, bet jo sėdynės ne tokios malonios. Korėjietis turi kitokių pranašumų: erdvesnę bagažinę (528 prieš 402 litrus) ir pasižymi didesniu kraulumu  (622 prieš 423 kg). Hyundai Santa Fe ratus suka turbodyzelinis 2.2/197 AG motoras, kuris 100 km kelio vidutiniškai sudegina 8,5 l dyzelino. Po Nissan Murano variklio dangčiu plaka turbodyzelinė 2.5/190 AG “širdutė”,  kurios apetitas – 8,7 l/100 km.

Akivaizdu, kad šios automobili ų poros motorai beveik vienodi. Kur kas labiau SUV automobiliai skiriasi važiavimo savybėmis. Nissan Murano pakaba minkštesnė, jaukiai supa keleivius, deja, dinamiškumu visureigis  nepasižymi. Hyundai Santa Fe dinamiškesnis, bet pakaba grubesnė, ne tokia komfortiška.

Visas straipsnis (PDF; 616 KB)

Išvada  – skelbiamos lygiosios

Santa Fe ir Murano – tai du skirtingų charakterių automobiliai. Elegantiškas ir komfortiškas Nissan Murano arba tvirtas, paprastas ir santūresnio stiliaus Hyundai Santa Fe. Kurį automobilį rinktis – skonio ir piniginės reikalas.

Ankstesnė dalis

„AutoBild Lietuva“ 2011 Nr.4