SAAB – kinams

Finansinių bėdų kamuojamas  SAAB koncernas, atrodo, rado išeitį – pasekti kolegų iš Volvo keliu. Dabartinis savininkas Spyker, neseniai išpirkęs SAAB iš General Motors, pranešė susitaręs su Kinijos kompanija Hawtai Motor Group.

Dėl einamųjų lėšų trūkumo SAAB gamyklos nuo balandžio 6 d. sustojo. Buvo kalbama apie Rusijos verslininko V.Antonovo pasiūlymą išpirkti dalį akcijų. Tačiau, matyt, pasukta kitu keliu. Hawtai Motor Group žada investuoti 120 mln. eurų ir užtikrinti dar 30 mln. eurų kreditą, už tai jie gaus 29,9 proc. Spyker akcijų ir dalyvaus  SAAB gamybos ir pardavimų valdyme.

Šis sandėrį dar turi  patvirtinti Kinijos valstybinės agentūros, Europos Investicinis bankas bei Švedijos  valdžia, tačiau jau dabar jis leido SAAB gauti gauti taip trūkstamų lėšų. Pranešama, kad jau gauti 223 mln dolerių trumpalaikiai kreditai.

Dar mažai Europoje žinoma Hawtai Motor Group įkurta 2000 metais, ir jau tapo vienu iš didelių SUV ir prabangių sedanų gamintojų Kinijos rinkai. Kompanija taip pat gamina dyzelinius variklius ir pavarų dėžes.Dabar per metus pagaminama 350 tūkst. automobilių, tačiau Hawtai turi ambicingus planus iki 2015 m. šį skaičių patrigubinti.

www.auto-bild.lt