Smėlio dėžė suaugusiųjų žaidimams

Ar jūs rengiatės languotais medkirčių marškiniais, skutatės atšipusiais peiliukais, gyvenate kaime ir visada turite ką vežti? Jei į šiuos klausimus atsakėte taip, tačiau važinėjate įprastu lengvuoju automobiliu, teks susimąstyti,  nes jūsų gyvenime kažkas susiklostė ne taip. Mes sakome, kad jums žūtbūt reikalingas didžiulis pikapas.

Anapus Atlanto, Amerikos gatvėse, pikapai įprastas vaizdas. Krovininiam Ford F-150 šioje šalyje tenka tokia pat garbinga vieta, kokią Europoje užima VW Golf. Minėtas pikapas Amerikoje groja pirmuoju smuiku. Ir jau  daugelį metų. Šiapus Atlanto, Senajame žemyne, sunkius darbus galintys dirbti automobiliai gana retai sutinkami keliuose. Pavyzdžiui, Lietuvoje juos dažniausiai įsigyja statybų ar telekomunikacijų bendrovės, elektrikai,  miškininkai, ūkininkai ar medžiotojai.

Kartais prie jų vairo sėdi užkietėję miestiečiai, kurie nežino, kas yra bekelė, o pikapo bagažinėje dažniausiai švilpauja vėjai. Greičiausiai jie tokius automobilius pirko susižavėję filmais apie kaubojus. Būtent tokių visureigių  gretas visai neseniai papildė Argentinoje surenkamas VW Amarok (eskimų kalba Amarok reiškia vilkas). Ar naujokas gali susiremti pečiais su mūsų šalyje gerą vardą užsitarnavusiais pikapais?

Visi atsakymai – kituose žurnalo puslapiuose.

20 psl.