Toyota – geriausiai žinomas ekologiškų automobilių vardas

Į klausimą „Ar klientas yra pasiruošęs ir nori pirkti elektra varomus automobilius?“ atsakoma nepriklausomame tyrime, paskelbtame 2011 m. kovo mėn. Šis tyrimas atskleidė, kad būtent bendrovę „Toyota“ klientai geriausiai atpažįsta kaip hibridinių ir elektra varomų automobilių gamintoją.

Bendrojo tyrimo metu automobilių pramonės tyrimo bendrovė „EurotaxGlass“ ir JK įsikūręs rinkodaros ir tyrimų institutas „Harris Interactive“ atkreipė dėmesį į šį klausimą savo paskutiniajame tyrime „Automobilių pramonės elektrifikacija – Europos vartotojų nuomonė“.

Iš visų apklaustųjų, 30 proc. buvo susidomėję elektra varomais arba hibridiniais automobiliais, o „Toyota“ išskyrė kaip bendrovę, kurios prekių ženklas geriausiai žinomas visose rinkose. Paprašyti įvardyti elektra varomą arba hibridinį automobilį, 15 proc. tyrimo dalyvių įvardijo „Toyota“, ir tik 6 proc. paminėjo artimiausią hibridinių automobilių gamintojo konkurentą.

Be to, įrodymas, kad „Toyota“ yra geriausia aplinkosaugos klausimų atžvilgiu, yra tai, jog  šios kompanijos elektrinis ar hibridinis modelis yra geriausiai žinomas, nes 16 proc. apklaustųjų žino apie apdovanojimus laimėjusį „Prius“ ir tik 6 proc. nurodė artimiausių konkurentų automobilį.

Toyota inf.