BMW – labiausiai gerbiamas automobilių gamintojas

Konsultacinė kompanija Reputation Institute paskelbė tyrimą apie didžiausių pasaulio gamintojų bei paslaugų tiekėjų reputaciją vartotojų tarpe.

Iš automobilių gamintojų geriausiai pasirodė BMW, užėmusi sąraše labai aukštą ketvirtą vietą, atsiliekant tik nuo Google, Apple bei Walt Disney. Gerai vertinami ir kai kurie kiti automobilių gamintojai – Daimler koncernas yra 7 vietoje, Volkswagen – dešimtoje. Sąraše dar yra Honda – 29 vieta, Toyota – 60 vieta, Nissan – 61 vieta, Suzuki – 63 vieta, Hyunday – 83 vieta.

Tyrimoi eigoje iš pradžių buvo  vertinamas kompanijų įvaizdis jų pačių šalyse. Vėliau šimtuko, atrinkto iš pradinio tūkstančio, reputacija  buvo įvertinta penkiolikoje didžiųjų šalių. Vienas iš pagrindinių tyrimo rezultatų buvo tai, kad kompanijos labiau vertinamos namie, nei užsienyje – nei viena iš jų nesugebėjo patekti į dešimtuką visose 15 šalių be išimties. Tik 12 kompanijų pateko į dešimtuką daugiau nei penkiose šalyse, geriausiai pasirodė Apple, Google, LEGO ir Sony, visos jos pateko į dešimtuką devyniose šalyse.

Iš susijusių su automobiliais kompanijų reikėtų pažymėti padangų gamintojus – Michelin užėmė 18 vietą, Pirelli – 31, Bridgestone – 36.

Vieni iš garsiausių pasaulinių brendų pasirodė neblogai, nors ir neprasiveržė į lyderius: Microsoft užima 11 vietą, Coca Cola  – tik 28.

www.auto-bild.lt