Dar vienas SUV

Audi Q4 spėjama išvaizda - Autocar

Audi planuoja sukurti konkurentą Range Rover Evoque – modelį vardu Q4, rašo Autocar. Tai bus sportiškesnės išvaizdos, hetčbeko stiliaus Audi Q5 variacija, kuri turėtų kainuoti apie 34 tūkst. eurų ir pasirodyti 2014-2015 metais.

Autocar duomenimis, Q4  yra konceptinio modelio stadijoje. Jis kuriamas universalios MLB architektūros pagrindu, pastaroji taip pat naudojama Audi Q5 bei ateinančios kartos Porsche Cajun.

Audi Q4 išoriniai matavimai turėtų likti tokie patys, kaip ir Q5, išskyrus aukštį, kuris stilistiniai sumetimais sumažėtų apie 55 mm. Kąštų mažinimui, pagrindiniai šasi matavimai – ratų bazė bei provėžos – irgi liktų tie patys, kaip Q5.

Preliminariais duomenimis, Q4 bus penkių durų hetčbekas ir naudos kai kuriuos bendrus su A5 Sportback dizaino elementus. Palyginus su Q5, priekinis stiklas būsiąs nuolaidesnis, žemesni šoniniai langai bei „hetčbekiškai“ nuolaidus galas.  Vidaus dizainas irgi būtų panašus į Q5.

Tarp planuojamų variklių yra naujos kartos 2,0 l turbodyzeliai, 170 AG arba 210 AG; taip pat 3,0 l V6 turbodyzelis išvystantis 240 AG. Taip pat gali būti 3,2 l V6 benzinins variklis su 270 AG. Audi Q4 galbūt turės porą dar labiau sportinių versijų, Europos rinkai su galingu turbodyzeliu, kitoms rinkoms – su benzininiu varikliu.

Iš planuojamo Q5 Hybrid gali būti „pasiskolintas“ hibridinis agregatas, su 208 AG turbodyzeliu bei 34 AG elektriniu varikliu.

Audi planavo, kad  Q4 turės konkuruoti su numatomu BMW X4 modeliu, tačiau atrodo, kad pastarasis nebus kuriamas naudojant X3 platformą ir pasirodys vėliau.

Atsakydama į augantį prestižinių SUV poreikį, Audi netolimoje ateityje siūlys net šešis tokius modelius. Prie jau gaminamų Q3, Q5 ir Q7, planuojamo Q4 apie 2016 m. dar turėtų prisidėti Q2 bei Q6.

www.auto-bild.lt