Greitis svarbesnis vyrams, malonus aptarnavimas – moterims

Tiek vyrams, tiek moterims, apsidraudus ir patyrus žalą, svarbiausia kuo greičiau gauti draudimo išmoką. Tačiau kalbant apie aptarnavimo kokybę, jiems rūpi skirtingi aspektai. Tokius faktus atskleidė draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ užsakymu viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų agentūros „Spinter tyrimai“ atliktas tyrimas.

Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktorius Audrius Pilčicas pasakoja, kad nors greitį, kaip svarbiausią kokybės rodiklį atlyginant žalas, išskyrė didžioji dalis apklaustųjų (52 proc.), tačiau jis svarbesnis vyrams negu moterims (59 proc. ir 39 proc.). „Moterys labiau už vyrus vertina išsamią ir laiku suteikiamą informaciją (30 proc. moterų ir 21 proc. vyrų). Tuo tarpu malonų aptarnavimą kaip svarbiausią, atlyginant žalą, išskyrė beveik dvigubai daugiau moterų negu vyrų (atitinkamai 20 proc. ir 11 proc.)“, – teigia A. Pilčicas.

Tyrimo duomenimis, požiūris į žalų administravimą priklauso ir nuo to, kokia draudimo rūšimi yra apsidraudęs klientas. „Žalą patyrusiems vairuotojams išmokos išmokėjimo greitis yra beveik dvigubai svarbesnis nei apsidraudusiems kelionės draudimu ar draudimu nuo nelaimingų atsitikimų. Kitaip nei vairuotojams, šių draudimo paslaugų klientams svarbiausia išsami bei laiku suteikiama informacija ir malonus aptarnavimas“, – pasakoja A. Pilčicas.

Apklausos  metu buvo apklausti 378 respondentai – gyventojai, kurie į draudimo bendrovę „ERGO Lietuva“ kreipėsi dėl žalos atlyginimo.

Draudimo bendrovė atenkinta, kad jos darbą klientai vertina gerai – jie žalų administravimo paslaugas įvertino 8,9 balais iš 10.

„ERGO Lietuva“ inf.