Kokią kortelę rinktis ?

Šiais laikais taupo visi, o ypač brangiems degalams. Vienas paprasčiausių, bet tikrai neprasčiausių taupymo būdų – nuolaidų kortelės. Juk pati mažiausia su kortele taikoma nuolaida siekia 5 ct, o didžiausia – net 13 ct. Jei  per monesį jums reikia 100 litrų degalų, tai pirmu atveju per metus sutaupytumėte 60 Lt, o antru – net 156 Lt. Viskas atrodo perdėm paprasta: tereikia įsigyti tokią kortelę, kuri suteikia didžiausią nuolaidą vienam litrui  degalų.

Anaiptol, mat būtina įvertinti ir kiek konkrečioje degalinėje kainuoja degalai. Štai konkretus pavyzdys. Minėta 13 ct nuolaida taikoma “Statoil” degalinėse pateikus Lietuvos automobilininkų sąjungos kortelę. Birželio 10  dieną šiame tinkle litras 95 markės benzino vidutiniškai kainavo 4,64 Lt. Pritaikius nuolaidą, už vieną litrą degalų būtų tekę sumokėti tik 4,51 Lt. Tuo tarpu “Neste” tinkle Vilniuje litras to paties benzino vidutiniškai kainavo  4,57 Lt, o su nuolaidų kortele kaina būtų sumažėjusi iki 4,47 Lt.

Tai kurią kortelę rinktis? Tam mes atlikome skaičiavimus, kiek kainuotų įsipilti 10 ir 50 litrų degalų su nuolaida. Išvada paprasta: nepriklausomai nuo įsigyjamo degalų kiekio benzinas ir dyzelinas pigiausiai kainuoja “Neste”  tinkle, o dujos – “Statoil” degalinėse. Šone pateikiame visą reikalingą informaciją.

12 psl.