Ekovairuotojo konkursas “Moku važiuoti taupiai!” II turas

„Auto Bild Lietuva“ ir „Ecodriving LT“ antrus metus iš eilės skelbia ekovairuotojo, t.y. aplinką tausojančio ir mokančio taupiai važiuoti vairuotojo rinkimus.

Kiekvienas vairuotojas pasižymi savita vairavimo technika, įgūdžiais ir įpročiais. Kiekvienas moka nuvažiuoti iš taško A į tašką B. Bet brangstant degalams, vis dažniau girdime žodį „ekovairuotojas“. Ir vis dažniau susimąstome, kaip mūsų vairavimo stilius veikia degalų sąnaudas. Kokia ekonomiško vairavimo nauda? Kokia ekonomiško vairavimo įtaka mūsų sveikatai ir darbingumui?
Galbūt dar negalime rinktis aplinkos neteršiančios ir itin taupios transporto priemonės. Tačiau jau šiandien galime rinktis vairavimo būdą, kuris taupo degalus, o mūsų aplinka yra mažiau teršiama.
Taigi, ar mokame vairuoti taupiai?

Skelbiame ekovairuotojo konkursą „Moku važiuoti taupiai!“.
Konkursą, kaip ir pernai, sudarys dvi dalys – teorinė ir praktinė. Pirmoji, teorinė, išskaidyta į tris turus, kurių užduotys skelbiamos trijuose „Auto Bild Lietuva“ žurnalo numeriuose (nr.13, 14 ir 15) ir interneto svetainėje www.www.auto-bild.lt. Teisingai atsakę į visus klausimus, bus pakviesti į praktinį finalinį etapą – ekoralį, per kurį ir paaiškės konkurso nugalėtojai, pasidalinsiantys pagrindinius ekovairuotojo konkurso rėmėjų bei organizatorių įsteigtus prizus, kuriuos matote žemiau.
Dabar skelbiame antrojo turo septynis klausimus, prie kurių pateikiami trys atsakymų variantai, iš kurių teisingas yra tik vienas. Atsakyti į ekovairuotojo konkurso „Moku važiuoti taupiai!“ klausimus bus galima tik interneto svetainėje www.www.auto-bild.lt. Atsakymų į antrojo turo klausimus lauksime iki liepos 15 d. Konkurso finalininkai bus paskelbti „Auto Bild Lietuva“ nr. 17.
Pirmojo turo kausimus galite rasti čia.
Trečiojo turo kausimus galite rasti čia.
Dėmesio! Vienas asmuo gali siųsti tik vieną atsakymų variantą – atsiuntus daugiau, įskaitysime tik pirmąjį. Konkurse negali dalyvauti 2010 m. ekovairuotojo konkurso prizininkai bei organizatorių bei rėmėjų atstovai ir jų šeimos nariai.
Dalyvauti konkurse gali ne jaunesni kaip 18 metų skaitytojai (vairuotojo pažymėjimą turėti būtina).
Konkurso organizatoriai: „Auto Bild Lietuva“ ir „Ecodriving LT“.