Pirmas važiavimas VW UP! Nedidelis, bet komfortiškas


Naujasis VW koncerno up! modelis mums keletą mėnesių nedavė ramybės. Kai pagaliau pasitaikė galimybė jį išbandyti, patikrinome, ką sugeba šis miesto mažylis.

Mažiausias VW koncerno modelis sulaukė daug dėmesio. Jis beveik tokio paties dydžio kaip nuo 2005 m. negaminamas Lupo: 3,54 m ilgio ir 1,64 m pločio. Jokios pažangos!? Anaiptol. Šaunu, kad naujasis automobilis neišaugo, o VW įrodė, kad nepamiršo, kaip gaminti mažus modelius. Mažylis up! turi lyg nukirstą bagažinę, statmenus šonus ir tuo panašus į Toyota Aygo ar Fiat Panda. Šioje klasėje net ir VW dizaino vadovas Walteris de Silva nesugebėjo išrasti ką nors naujo. Vis dėlto VW genai nedingo: nemažas atstumas tarp ašių, tiesios linijos ir priekinė dalis, primenanti vyresnįjį brolį Polo.

Salone trūksta VW modeliams įprastų dalykų.

Salone yra VW modeliams įprasti jungikliai ir rankenėlės, tačiau kai ko vis dėlto trūksta: vairas reguliuojamas tik pagal aukštį, o sėdynių atlošas atlenkiamas svirtele. Priekyje ant plačių sėdynių aukštaūgiai įsitaisys gana patogiai, tačiau gale biudžetiniame keturių vietų automobilyje bus tikrai ankšta.