„Chevrolet Aveo“ sedanas ir „Captiva“ apdovanoti penkiomis EuroNCAP žvaigždutėmis

Naujasis „Chevrolet Aveo“ sedanas ir visureigis „Chevrolet Captiva“ šiandien paskelbtuose Europos naujų automobilių įvertinimo programos (EuroNCAP) reitinguose pelnė maksimalias, penkias vertinimo žvaigždutes.

„Visi mūsų naujieji modeliai demonstruoja nepaprastą sagumo lygį“,- sako „Chevrolet Europe“ prezidentas ir vykdantysis direktorius Wayne Brannonas.- „Išties džiaugiamės, kad dar du mūsų modelių gamos automobiliai gavo aukščiausią įvertinimą Europoje“.

„Captiva“ ir „Aveo“ sedanas prisijungė prie „Chevrolet Cruze“, „Orlando“ ir „Aveo“ chečbeko, kurie aukščiausią penkių žvaigždučių reitingą gavo šiek tiek anksčiau. „Aveo“ chečbekas tyrime surinko net 85 balus iš 100, o tai yra vienas iš aukščiausių rodiklių automobilio segmente.

Naujoji „Chevrolet Captiva“ komplektuojama su tokiomis elektroninėmis sistemomis kaip sistema padedanti pajudėti įkalnėje, elektronine stabilumo kontrolės sistema (ESC), stabdžių antiblokavimo sistema (ABS) su pagalbos ekstremaliai stabdant funkcija „Brake Assist“ bei leidimosi nuokalne sistema. Jau bazinėje automobilio komplektacijoje montuojami priekiniai, šoniniai bei užuolaidų tipo vairuotojo bei keleivių galvas saugantys saugos oro maišai, priekiniai saugos diržai su įtempikliais, tris tijų taškų saugos diržai galinėje sėdynėje. Automobilyje keliaujančių vaikų saugumu rūpinasi ISOFIX vaikiškų kėdučių tvirtinimai (išorinėse, antrosios sėdynių eilės vietose), taip pat montuojami aktyvieji galvos atlošai, susidūrimo atveju atsikabinantys nuo tvirtinimų pedalai, elektrinis stovėjimo stabdys.

„Chevrolet Aveo“ tiekiamas su šešiais saugos oro maišais sujungtais su elektroniniais davikliais bei valdymo moduliu, esančiu centrinėje automobilio ašyje. Automobilyje tiekiami vaikiškų kėdučių tvirtinimo mazgai, platus aktyviosios saugos sistemų sąrašas, kuriame yra elektroninė stabilumo kontrolės sistema, Sukibimo kontrolės sistema, stabdžių antiblokavimo sistema su „Brake Assist“ funkcija, bei elektronine stabdymo jėgos paskirstymo sistema (EBD). Verta paminėti ir tokia standartinė naujojo „Aveo“ įranga kaip sistema padedanti pajudėti įkalnėje bei kruizo kontrolės sistema su maksimalaus greičio ribotuvu.