Aktualija Interneto svetainės vairuotojams

Mes atrinkome beveik dvi dešimtis interneto svetainių, kurios palengvins gyvenimą kiekvienam vairuotojui.

Pasaulinė kino pramonė yra prikūrusi daugybę filmų, kuriuose automobiliai gali nukelti į praeitį ar ateitį, skraidyti, virsti robotais, kalbėti ir daryti daugybę kitų sunkiai suvokiamų dalykų. Kada šie scenaristų vaizduotės vaisiai virs realybe – sunku pasakyti, tačiau tai, kad į automobilius vis stipriau braunasi įvairiausios technologijos – faktas. Viena tokių – internetas.

Būtent todėl mes atrinkome beveik dvi dešimtis įvairiausių lietuviškų ir užsienietiškų interneto svetainių, kurios bus naudingos, aktualios ir įdomios kiekvienam vairuotojui.

Pavyzdžiui, prieš sėdant prie automobilio vairo ir leidžiantis į tolimesnę kelionę po Lietuvą, būtinai užsukite į svetainę eismoinfo.lt. Čia sužinosite, kurioje kelionės vietoje vyksta kelio remontai, kokia yra kelio dangos būklė bei koks eismo intensyvumas jūsų laukia. Galbūt ši informacija paskatins pasirinkti kitą kelionės maršrutą.

Desertui – oficialios gamintojų svetainės

Tą patį padaryti gali būti pravartu ir dėl degalų kainų. Apmaudu, kad dar prieš porą mėnesių šią informaciją skelbė visos didžiausių degalinių tinklų svetainės, tačiau jau kuris laikas degalų kainos nuo vairuotojų slepiamos. Visgi yra keletas išeičių. Į naudingų interneto svetainių sąrašą mes įtraukėme statoil.lt, kurioje skelbiamos bent jau vidutinės degalų kainos, ko nedaro jų konkurentai. Kai kurių degalinių tinklų kainas rasite ir užsukę į svetainę degalukainos.lt. Susiruošusiems į svečias šalis dėl degalų kainų pagelbės Lietuvos automobilininkų sąjungos svetainė las.lt.

Atrinkome ir daugiau naudingų svetainių keliaujantiems į užsienį. Skyrelyje „Kelionių planavimas“ mes surašėme bene geriausius interneto puslapius, kurie padeda susiplanuoti kelionę į svečias šalis. Nepamiršome ir deserto. Jį rasite skyrelyje „Gamintojų svetainės“. Čia surašėme oficialias automobilių gamintojų svetaines, kuriose gali lankytis kiekvienas panorėjęs, t.y. nereikia būti akredituotu žurnalistu. Jose jūsų dėmesiui – pranešimai spaudai, automobilių techniniai duomenys, puikiausios kokybės nuotraukos ar vaizdo medžiaga. Tikrai bus į ką paganyti akis.

Eismo informacija

1. www.eismoinfo.lt

2. www.lra.lt

3. www.geoportal.lt

Dažnas vairuotojas nė nepagalvoja, kad net keliaujant po Lietuvą galima susiplanuoti kelionės maršrutą, išvengti remontuojamų kelio atkarpų ir sutaupyti degalų. Tereikia prieš kelionę valstybinės reikšmės keliais apsilankyti svetainėje eismoinfo.lt. Užsukę nurodyti adresu sužinosite kelių oro sąlygas, eismo intensyvumą, eismo apribojimus, vaizdo kamerų išdėstymą ir kitą naudingą informaciją.

degalų kainos

1. www.statoil.lt

2. www.degalukainos.lt

3. www.las.lt

Prieš pilantis degalus tikrai verta pažiūrėti internete, kur jų kaina mažiausia. Dar prieš keletą mėnesių tai buvo galima padaryti bemaž kiekvienoje degalinių tinklo svetainėje. Nūnai tokia galimybė dingo. Tačiau mes norime išskirti statoil.lt už tai, kad jie skelbia bent jau degalų kainų vidurkį. Šiek tiek informacijos rasite ir svetainėje degalukainos.lt. O keliaujantiems į užsienį pagelbės las.lt.