Audi A1 Sportback – kompaktiškas penkerių durų automobilis

Audi nuolat plečia A1 šeimą. Naujausias jos narys –  A1 Sportback pasirodys 2012 metų pradžioje. Tai bus emocionalus ir individualus, komfortiškas ir jaunatviškas, sportiškas ir taupus penkerių durų modelis. A1 Sportback kūrėjai tikisi, kad naujausias jų modelis sulauks  tokios pat sėkmės, kaip ir trejų durų A1.

Audi A1 Sportback debiutuos 2012 metų pradžioje

Sportiškas ir taupus, jaunatviškas ir komfortiškas, emocionalus ir individualus. Naujas paklausios A1 šeimos narys – penkerių durų Audi A1 Sportback – bus išleistas į rinką 2012 metų pradžioje. Audi A1 Sportback į pardavimo salonus pasieks ką tik nuriedėjęs nuo konvejerio – irgi kitų metų pradžioje. Tai penkerių durų kompaktiškas Audi jaunai, miestietiškai publikai. Artimumą su brolišku trejų durų modeliu galima pamatyti iš dizaino bendrumo, lengvo kėbulo struktūros ir matmenų panašumo. Naujo modelio ilgis yra 3,95 m. Jis yra keliais milimetrais aukštesnis ir siūlo daugiau vietos ant galinių sėdynių. Audi A1 Sportback standartiškai montuojamos keturios sėdynės. Pageidaujant galima įmontuoti ir penktąją sėdynę be papildomo mokesčio.

A1 Sportback pasižymi lengvu ir jaunatvišku interjeru, kurį galima puošti šviežiomis spalvomis ir daugybe patrauklių dizaino detalių, atspindinčių šeimininko asmeninį stilių. Penkerių durų modelio bazinė kaina – 16 950 eurų.

Charizmatiškas išorės dizainas

Priekinėje dalyje dominuoja didelės vienarėmės grotelės su nuožulniais viršutiniais kampais. Galima užsisakyti ir priekinius žibintus su xenon plus lempomis, o LED dienos šviesos suteikia išvaizdai vienalytiškumo. Unikalios formos galiniai žibintai taip pat pasižymi šviesą skleidžiančiais diodais – šiuo atveju tai SuperRed LED.

Pagal pageidavimą Audi nudažys stogo liniją. Stogo arką, stogą ir stogo spoilerį – viena iš trijų kontrastuojančių spalvų. Galima rinktis iš 12 dažų spalvų, įskaitant naują Samoa Orange spalvą, išskirtinę A1 Sportback paletėje.

Kitas pasirinkimas – užsakyti S line išorės paketą, pasižymintį protingais, sportiškais akcentais. A1 Sportback priedų programą vėliau papildys pridedamos aerodinaminės detalės ir spalvoti dekolių rinkiniai.

3,95 metro ilgio Audi A1 Sportback pasižymi 2,47 metro ratų baze – tokia pačia, kaip  ir tridurio modelio. Būdamas 1,75 metro pločio ir 1,42 metro aukščio, penkerių durų Audi A1 Sportback šešiais milimetrais platesnis ir aukštesnis už tridurį modelį. Automobilio aerodinaminis efektyvumas irgi šauniai išspręstas, nes bazinė automobilio versija turi vos 0,32 oro pasipriešinimo koeficientą.

Lengvas ir tvirtas kėbulas

Didelio ir itin didelio atsparumo plienas sudaro apie du trečdalius A1 Sportback kėbulo.

Didžiausio atsparumo plieno lakštai formuojami karštuoju būdu ir jie pirmiausia naudojami keleivių celėje. Didelėse temperatūrose formuojamos detalės pasižymi didesniu atsparumu deformavimui. Karštuoju būdu formuojami plienai leidžia gaminti plonesnes detalių sieneles ir pasižymi mažesniu svoriu.

Lengvas kėbulas įtakojo mažą bendrą automobilio svorį.  A1 Sportback 1.2 TFSI sveria vos 1 065 kilogramus. Nepaisant to kėbulas yra labai tvirtas ir atsparus mechaniniam poveikiui, nebarškantis kelyje.

Šių kompaktiško Audi produkto savybių kitaip kaip nuostabiomis nepavadinsi. Dar daugiau – tai tikra sensacija. Sportiškai tikslus ir vibracijų bei triukšmo neperduodantis A1 Sportback primena didesnės klasės automobilius.

Kaina

Debiuto proga Audi A1 Sportback bus siūlomas įsigyti už itin patrauklią kainą. 1.2 TFSI modelis su Attraction įranga kainuos 16 950 eurų, o 1.6 TDI su 66 kW (90 AG) –  19 050 eurų.