Naujasis „Toyota Yaris“ dabar jau prekybos salonuose


Europoje jau prekiaujama trečiosios kartos „Toyota Yaris“, kurio dizainas yra žymiai naujoviškesnis ir elegantiškesnis. Ekonomiškumu ir kokybe pasižymintį ir vertinamą naujosios kartos „Yaris“ dabar galima įsigyti ir „Toyota“ atstovybėse Lietuvoje.

„Toyota Baltic“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Raigo Kaseorg sako, kad „Toyota Yaris“ pirmiausia yra žinomas dėl jo ekonomiškumo ir išmaniųjų techninių sprendimų. „Naujieji modeliai turi 6,1 colio liečiamąjį ekraną „Toyota Touch“*, kuris yra vienintelis toks kompaktinių automobilių klasėje”, – sakė Raigo Kaseorg. Jis pridūrė, kad ekrane labai patogu valdyti įvairias automobilio funkcijas. Taip pat jame pateikiamas ir važiavimo atbuline eiga kameros vaizdas, radijo imtuvo ir kompaktinių plokštelių grotuvo su 6 garsiakalbiais informacija. Be to, „Toyota Touch“ derinamas su „Bluetooth®“ sąsaja ir USB jungtimi. Prie papildomos įrangos priskiriamo „Toyota Touch&Go“ funkcionalumas apima navigacijos sistemą su internetine vietine paieška ir programa.
„Toyota“ prekės ženklas užima pirmaujančias pozicijas aplinkosaugos srityje pasaulyje, ir į tai buvo atsižvelgta kuriant naująjį „Yaris“. „Automobilio variklyje buvo naudojama pagerinta „Toyota Optimal Drive“ technologija, kuri mažina kuro sąnaudas ir išmetamųjų dujų emisijos lygį”, – teigė Raigo Kaseorg. Jis pridūrė, kad galima rinktis iš trijų sklandžiai dirbančių „Toyota“ variklių: 1,0 arba 1,33 litro „VVT-i“ benzininių variklių ir 1,4 litro „D-4D“ turbodyzelinio variklio. Naujosios kartos „Yaris“ automobilį su 1,33 litro „VVT-i“ benzininiu varikliu dabar galima įsigyti ir su belaipsne pavarų dėže „Multidrive S“.

Naujojo „Yaris“ išvaizdą pagerina galingesnis, dinamiškesnis ir elegantiškesnis automobilio išorės dizainas. Salone yra naudojamos aukštos kokybės medžiagos ir ypatingas dėmesys skiriamas vairuotojo sėdynei.

„Toyota Yaris“ gaminamas „Toyota Motor Europe Valenciennes“ gamykloje. Naujasis modelis yra penkių skirtingų komplektacijos lygių ir su trejomis bei penkeriomis durelėmis. Naujojo modelio kainos prasideda nuo 41 330 Lt.