Vienatūris aktyviai šeimai


Nuo kitų metų vasario Lietuvoje bus pradėta prekyba nauju Opel Zafira Tourer modeliu. Jį išbandėme Bavarijos sostinės Miuncheno apylinkėse.

Nuo 1999 m. buvo parduoti net 2,2 milijonai pirmos ir antros kartos Opel Zafira automobilių. Naujasis, trečios kartos Opel Zafira pakrikštytas papildomu Tourer vardu ir bus gaminamas drauge su antrąja karta.
Naujajame modelyje labiausiai į akis krenta lyg Opel Ampera elektromobilio bumerango formos priekiniai žibintai su LED technologija. Priekinis statramstis padalintas į dvi siauras dalis ir šis sprendimas pagerino matomumą. Jei nereikia septynviečio automobilio, Opel Zafira Tourer galima užsisakyti ir tik su penkiomis sėdynėmis. Nuo šiol naujojo modelio salonas turi dar daugiau transformacijos galimybių. Pvz., visas tris antros eilės sėdynes galima pastumti atskirai ir, esant reikalui, viduriniąją transformuoti į patogų porankį. Nulenkus antros eilės sėdynes tilps iki 1860 l krovinių. Su papildomai užsakomu naujos kartos „FlexFix“ laikikliu vienu metu galima pervežti net 4 dviračius, o bagažinei atidaryti jų nukelti nereikės.
Automobilis gali būti komplektuojamas su pirmą kartą šiame segmente siūloma adaptyvia greičio palaikymo kontrolės sistema. Taip pat papildomai galima užsisakyti perspėjimo apie šalia važiuojantį automobilį, išvažiavimo iš savo juostos, ženklų atpažinimo sistemą, statymo pagalbininką. „Collision Imminent Braking“ sistema iki minimumo sumažina neišvengiamos avarijos pasekmes.

Daugiau skaitykite „Auto Bild Lietuba, Nr24