Lietuvoje pirmą kartą pristatyta individualių BMW automobilių linija


Oficiali BMW atstovybė „Krasta auto“ pirmą kartą Lietuvoje pristatė rafinuotam, individualiam skoniui pritaikytų išskirtinių „BMW Individual“ automobilių liniją ir , atsižvelgiant į pirkėjų poreikius, beveik beribes jų išorės bei vidaus apdailos galimybes.

„Krasta auto“ salone buvo pristatyta keturių modelių „BMW Individual“ linija – prabanga išsiskiriantis juodas „BMW 730d“ su rudomis merino odos sėdynėmis ir natūralaus medžio apdaila, išraiškingas žėrinčios mėlynos (tanzanite blue) spalvos „BMW 650i Cabrio“ su baltomis merino odos sėdynėmis, taip pat elegantiškas šampaninės spalvos (champagne quartz) „BMW 535d Touring“.

„BMW Individual“ linijos pažiba tiek dėl savo išskirtinio dizaino, tiek dėl techninių galimybių tapo tik kitų metų pradžioje prekyboje pasirodysiantis, į Lietuvą vienai dienai „užsukęs“ sportiškasis „BMW M5“. Naujasis modelis turės visiškai naują galingą 4,4 l darbinio tūrio 560 AG V8 variklį su M TwinPower Turbo komplektacija. Didžiausias šio prabangaus „sportininko” išvystomas greitis – 250 km/val., o 100 km/val. greitį jis pasiekia per 4,4 s.

„BMW Individual“ linijos automobiliai gali pasigirti itin aukštos kokybės išorės apdaila, kuriai pranašumo suteikia specifinis dažų pigmentas, sukuriantis unikalų gilumo įspūdį, kuriam neprilygsta jokia standartinė apdaila. Šių modelių vidaus interjeras kokybe ir prabanga taip pat nenusileidžia jų išorei – sėdynių apmušalams naudojama tik pagal itin aukštus kokybės standartus atrenkama, perdirbama, tinkamą natūralų grūdėtumą turinti merino oda, savo pavadinimą gavusi dėl to, jog švelnumu ir elastingumu primena merino vilną. O vidaus apdailai naudojama išskirtinė mediena yra griežtai atskirta nuo masinės gamybos apdailos ir yra gaunama iš gamtai draugiškų tiekėjų, eksploatuojančių tvarias plantacijas.

Vienas geriausių pavyzdžių, patvirtinančių beribes „BMW Individual“ galimybes – „BMW Group“ koncerno ir garsaus fortepijonų gamintojo „Steinway & Sons“ sukurta išskirtinė Piano Finish Black vidaus apdaila. Ši didelės meistrystės reikalaujanti apdaila kilo iš fortepijono apdirbimo, kuomet medžio paviršius padengiamas keliais fortepijono dažų sluoksniais bei nupoliruojamas iki blizgesio. Anot gamintojų, ypatinga technologija Piano Finish Black interjerą paverčia išskirtine alternatyva paprastai medienos apdailai.

Pasak „Krasta auto“ pardavimų ir rinkodaros vadovės Rasos Klimavičiūtės, aukščiausios kokybės išorės ir vidaus apdailos medžiagos ir jų suteikiamos galimybės pirkėjui leidžia susikurti individualų BMW automobilį, geriausiai atspindintį vairuotojo asmenybę, profesiją ar pomėgius.

„Savo pirkėjams suteikiame galimybę ne tik rinktis iš itin plačios kėbulo, vidaus apdailos spalvų paletės, bet taip pat teikti individualius pageidavimus, kuriuos „BMW Group“ koncernas yra pasiryžęs įgyvendinti, sukurdamas vienetinį automobilį savo pirkėjui. Svarbiausia, jog pirkėjo norai neprieštaurautų įstatymams, saugumo reikalavimams ir vidinei BMW politikai“, – sako R. Klimavičiūtė.

Jos teigimu, „BMW Individual“ klientai galėtų būti skirstomi į kelias kategorijas  – gurmanai, kuriems labai svarbu, kad automobilis atspindėtų jų skonį, grožio sampratą, ir tie, kurie automobilį naudoja išskirtinai savo verslo reprezentavimui.

Vienas tokių – vokiečių verslininkas, turintis žuvies perdirbimo įmonę, kuri užsiima drabužių ir batų iš lašišos odos gamyba. Jis šiandien važinėja „BMW Individual“ serijai priskiriamu automobiliu, kurio salono apdailoje vyrauja būtent jo verslą reprezentuojančios lašišos odos apdaila.

Iš visų 50 pagal individualius pageidavimus pagamintų ir Lietuvoje parduotų BMW automobilių didžiausią dalį sudaro BMW 7 ir BMW 6 serijos modeliai.