Šeimų džiaugsmas


Opel Astra Caravan (H) – seno kirpimo Opel universalas. Jis praktiškas, nekelia rūpesčių ir yra pigus.

Ieškote ketverių metų amžiaus šeimyninio universalo, kurio rida iki 100 000 kilometrų ir kuris dabar vertas trečdalio naujo automobilio kainos? Toks variantas yra, ir visai neblogas. Tai Opel Astra H.
2004–2010 metais gamintas Astra universalas, vadintas Caravan, buvo labai mėgstamas pirkėjų. Dažnai juos įsigydavo didžiulės kompanijos, tokios kaip Vokietijos „Telekom“. Po ketverių metų eksploatacijos išperkamosios nuomos sutartys baigiasi ir šie automobiliai nedidelėmis kainomis pasirodo rinkoje. Toks ir yra mūsų bandomas automobilis. Vokiškojo „Telekom“ žinioje buvęs ketverių metų Astra 9.1 CDTI  dabar kainuoja tik 26 tūkst. litų.
Automobilis atrodo kaip naujas ir yra gana patikimas.
TÜV techninės patikros kontrolieriai Astra H įvardija patikimu automobiliu. Net 84,4 proc. visų šių modelių pirmąją patikrą po trejų metų pereina be trūkumų. Nepaisant to, kad dauguma tokiais automobiliais nuvažiuoja išties didelius atstumus.
Mūsų ilgalaikio testo metu jau esame tikrinę tokį automobilį, nuvažiavusį net 200 000 km, ir net tada neradome jokių imtų trūkumų. Tada ekspertai, patikrinę pavarų dėžės ir variklio būklę, konstatavo, kad šiuo automobiliu galima nuvažiuoti dar bent 100 000 km. Tad mūsų bandytas universalas išties tarnaus dar labai ilgai. Dėl korozijos Astra H savininkai taip pat gali nesijaudinti.