Žieminių padangų etalonu toliau lieka „Goodyear UltraGrip 8“


Keturi nepriklausomi bandymai, kuriuos atliko pripažintas automobilininkų žurnalas „Auto Motor und Sport“, didžiausia Vokietijos automobilininkų asociacija ADAC (vok. Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) ir Austrijos automobilininkų asociacija „ÖAMTC“ (vok. Österreichische Automobil-, Motorrad- und Touring Club), parodė, kad „Goodyear UltraGrip 8“ padangos yra puikiai pritaikytos važiuoti šlapia, apledėjusia ir apsnigta kelio danga. Šių bandymų rezultatai patvirtino anksčiau šiais metais padarytas panašias išvadas, kurias suformulavo šių padangų bandymus atlikę Vokietijos žurnalų „AutoZeitung“ bei „GTÜ“ ir Suomijos žurnalo „Tuulilasi“ ekspertai1.

Neseniai išleista „UltraGrip 8“ – tai naujausias „Goodyear“ žieminių padangų  modelis. Tai pirmoji kryptinė padanga, gaminama pagal patentuotą „3D-BIS Technology™“ (blokų susikabinimo sistemos) technologiją suformuojant tolygų protektoriaus raštą. Taip išgaunamas geresnis sukibimas, sutrumpėja stabdymo atstumas ir pagerėja valdymo savybės. Kai kuriose situacijose net vienu metru trumpesnis stabdymo atstumas gali daug nulemti.

„Auto Motor und Sport“2 žurnalo ekspertai išbandė 205/55R16 91H dydžio „Goodyear UltraGrip 8“ padangas kartu su 13 kitų gamintojų padangomis važiuodami „Volkswagen Passat“ automobiliu.  Kadangi šios padangos bandymų rezultatai buvo geriausi, žurnalo ekspertai suteikė jai aukščiausią šios kategorijos padangų įvertinimą ir pabrėžė, kad „UltraGrip 8“ neturi ženklių trūkumų ir pasižymi labai geromis savybėmis ant apsnigtos ar šlapios kelio dangos.

Didžiausia Vokietijos automobilininkų asociacija „ADAC“ taip pat išbandė „UltraGrip 8“ 195/65 R 15 91T dydžio padangas, sumontuotas ant „Škoda Octavia“ automobilio, ir 175/65 R 14 82T padangas, sumontuotas ant „Ford Fiesta“ automobilio3. Abiejuose bandymuose „Goodyear“ žieminės padangos gavo aukštus įvertinimus – 195/65 R 15 91T dydžio padangos buvo įvertintos kaip „geros“4 už geras valdymo ant sausos kelio dangos, atsparumo slydimui vandens sluoksniu ir sukibimo su apsnigta kelio danga savybes, o 175/65 R 14 82T dydžio padangos – kaip „patenkinamos“ už gerą atsparumą slydimui vandens sluoksniu posūkyje, nedideles degalų sąnaudas ir didelę ridą.

Austrijos automobilininkų asociacija „ÖAMTC“ taip pat išbandė „UltraGrip 8“ padangas ir 195/65R15 91T dydžio padangas įvertino kaip „labai rekomenduojamas“, o 175/65R14 82T dydžio padangas – kaip „rekomenduojamas“5.

„Mūsų „UltraGrip 8“ žieminės padangos yra vertinamos ne tik mūsų, bet ir nepriklausomų ekspertų, kurie atskleidžia stipriąsias jų savybes ant šlapios ir apsnigtos kelio dangos, – teigė „Goodyear“ Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos regiono žieminių padangų rinkodaros padalinio vadovas Fabienas Desarcon. – Akivaizdu, kad pripažinimo sulaukusios „UltraGrip 8“ padangos yra vis labiau vertinamos kaip vienos geriausių šiuo metu rinkoje esančių padangų“.