BMW populiarumas rekordiškai augo ir užsienyje, ir Lietuvoje

Praėjusiais metais BMW automobilių pardavimai buvo itin sėkmingi visame pasaulyje, tame tarpe ir Lietuvoje. Pernai šalyje iš viso buvo registruoti 519 nauji BMW ir MINI automobiliai arba 2,2 karto daugiau nei 2010 m., o „BMW Group“ koncernas naujus metus pasitiko užfiksavęs visų laikų didžiausius pardavimus – 2011 m. pasaulyje buvo parduota 1,67 mln. BMW ir MINI automobilių.

Paskutinį metų mėnesį oficiali BMW atstovė Lietuvoje „Krasta auto“ taip pat užfiksavo rekordinius mėnesio pardavimus – vien per gruodį įmonė pardavė 60 BMW automobilių, o tai yra 20 automobilių daugiau nei iki šiol rekordinį 2007 m. gruodžio mėnesį.

Įmonės direktorės Astos Bagdonavičienės teigimu, paskutinio metų ketvirčio pardavimų sėkmę lėmė ypatingai palankiai pirkėjų įvertinta BMW 5 serija, kurios gama praėjusiais metais pasipildė 4 varančiųjų ratų sistema, bei itin sėkmingos rinkodaros kampanijos.

Įmonės planus viršijusį BMW automobilių pardavimų augimą, anot jos, taip pat sąlygojo aptarnavimo tinklo plėtra bei paslaugų kokybės gerinimas.

Visuomet siekiame, jog mūsų aptarnavimo tinklas bei teikiamų paslaugų kokybė būtų aukščiausio lygio ir kuo geriau atitiktų mūsų pirkėjų poreikius. Pernai tam skyrėme ypač daug dėmesio – Klaipėdoje atidarėme naują saloną, o sostinėje – moderniausią šalyje automobilių kėbulų remonto ir dažymo darbų centrą, taip pat išplėtėme serviso paslaugų gamą“, – sako A. Bagdonavičienė.

Bendrai išaugęs BMW automobilių populiarumas, anot jos, taip pat siejamas ir su didžiulio susidomėjimo sulaukusių naujų modelių debiutais. Pernai Lietuvoje buvo pristatytos trys BMW naujienos – BMW 6 serijos Coupe, BMW 6 serijos kabrioletas ir naujas BMW 1 serijos modelis.

Naujausių „Autotyrimų“ duomenimis, BMW 2011 m. Lietuvoje išlaikė tvirtas lyderio pozicijas keliuose segmentuose: prestižinių didelių automobilių segmente – 196 BMW 5 serijos ir 5 serijos Gran Turismo automobiliai sudarė beveik pusę šalyje registruotų šios klasės modelių, prestižinių didelių visureigių segmente – 134 BMW X5 ir BMW X6 sudarė 40 proc. šalyje registruotų šios klasės modelių, ir prestižinių vidutinių visureigių segmente, kuriame 98 BMW X1 ir BMW X3 sudarė 37 proc. visų šalyje registruotų šios klasės modelių.

Krasta auto“ direktorės teigimu, šių metų lyderystės planai siejami su jau vasario mėnesį oficialiai Lietuvoje ir visame pasaulyje debiutuojančiu naujuoju BMW 3 serijos modeliu, kuris jau dabar sulaukė itin palankių tarptautinės žiniasklaidos vertinimų ir vadinamas geriausiu kada nors sukurtu šios serijos modeliu.

Šiuos metus įmonių grupė „Modus grupė“, kuriai priklauso „Krasta auto“, pradėjo nuo persitvarkymų, kurie, planuojama, taip pat prisidės prie dar efektyvesnio įmonių valdymo bei didesnių pardavimų.

UAB „Krasta Auto“ yra oficialus BMW ir MINI automobilių atstovas Lietuvoje. Bendrovė užsiima naujų ir naudotų BMW ir MINI automobilių prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas. „Krasta Auto“ turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.