„Opel Ampera”: jau pas pirmuosius klientus


Prasidėjęs elektromobilių „Opel Ampera” pristatymas vyksta sklandžiai. Pirmosios revoliucinės „Opel Ampera”, be nuvažiuojamos distancijos apribojimų, jau pasiekia pirmuosius klientus.  Užsakymų skaičius Europoje jau netrukus pasieks 6000 ribą, o daugiausia užsakymų sulaukta Beniliukso šalių, Vokietijos ir Jungtinės Karalystės rinkose.

„Pirmieji pristatymai vyksta sklandžiai, ir noriu džiaugsmingai pranešti, kad mūsų planas parduoti 10 000 „Ampera” per šiuos 2012 m. bus įgyvendintas“, – sako Ennos Fuchsas, „Opel“ elektrinio mobilumo pristatymo direktorius. „Esame laimingi, kad pagaliau Europos vairuotojai galės važinėtis revoliuciniu „Ampera“.“

„Ampera” sulaukė ne tik klientų pripažinimo, bet nemažai pagyrimų jai skyrė ir pramonės specialistai, žurnalistai, net ir konkurentai. „Ampera“ jau dabar yra pelniusi daugiau nei 30 įvairių apdovanojimų, yra metų automobilio konkurso („Car of the Year“) finalininkė. Visai neseniai, automobilis „Euro-NACP“ saugos bandymuose buvo įvertintas maksimaliai, 5 žvaigždutėmis.

Premium prekės ženklų užkariautojas

Daugelis „Ampera” klientų, anksčiau važinėjusių prabangiais automobiliais, dabar skuba išbandyti „Ampera“, nes jie pirmieji  nori  naudotis naujausiomis technologijomis.

Taip elgdamiesi jie tampa elektrinio mobilumo revoliucijos dalimi, kur „Opel” užima lyderio pozicijas.

Daugiausiai „Ampera” įsigyja verslo ar automobilių parko valdymo bendrovės. Dauguma jų – tai stambios automobilių lizingo kompanijos, tokios kaip „LeasePlan“, „ALD“ ir „Europcar“. Ir daugelis kitų pasaulinių kompanijų į savo automobilių parką įtraukė „Ampera“, taip išreikšdamos savo  įsipareigojimus aplinkosaugai.

Revoliucinė technologija

„Ampera” ratus visuomet varo elektros energija. Pirmuosius 40 – 80 km (priklausomai nuo vietovės, vairavimo stiliaus, temperatūros ir su pilnai įkrauta baterija) „Ampera“ įveiks naudodama 16 kWh ličio jonų baterijos energiją, kuri maitina 111 kW/150 AG galios elektros variklį. Važiavimui naudojant baterijos energiją „Ampera“ nenaudoja degalų, gamtos neteršia jokiomis išmetamosiomis dujomis. Baterijai pasiekus kritinį darbo režimą, automatiškai įsijungia benzininis variklis, kuris tuo pačiu metu įjungia ir bateriją kraunantį generatorių. Ši sistema kelionės distanciją padidina net iki 500 km, tad neteks nuolat stoti krautis baterijos ar piltis degalų.

Kelyje automobilio „Ampera“ elektrinis „Voltec“ variklis išvysto 370 Nm sukamąjį momentą, todėl ji lengvai iki 100 km/h įsibėgėja per 9 s, maksimalus greitis 161 km/h.

Išmanios ir praktiškos „Ampera“, galinčios nuvažiuoti didesnį atstumą,  vairuotojai, galės būti ramūs, nes jie niekada neatsidurs šalikelėje su išsikrovusia baterija.