Audi Q3 Euro NCAP testuose pripažintas geriausiu savo klasėje

Audi Q3 EuroNCAP nominavo saugiausiu mažųjų 4×4 visureigių klasės atstovu. Šis modelis daužymo testuose pelnė penkias žvaigždutes – aukščiausią pasyvaus saugumo įvertinimą.

Q3 bandytojų suteikti balai už vairuotojo ir keleivių apsaugą priekinių ir šoninių susidūrimų atvejais šiam Vokietijos gamintojų automobilių pelnė aukščiausiąjį penkių žvaigždučių saugumo įvertinimą. Naujajame Audi Q3 modelyje vaikai irgi labai gerai apsaugoti. Be to EuroNCAP taip pat palankiai įvertino priminimo prisisegti saugos diržus priekinėje ir ypač galinėse sėdynėse esantiems keleiviams sistemas. Standartiškai Audi Q3 modelis komplektuojamas abiem šiomis priminimo sistemomis.

Pėsčiųjų apsauga – itin svarbus Audi prioritetas. Q3 priekinė dalis sukurta taip, kad keltų kuo mažiau grėsmės susidūrimo su pėsčiuoju atveju. Ši aplinkybė leido pelnyti gerus įvertinimus pėsčiųjų saugos „rungtyje“.

Dar vienas Audi gamintojų modelis – A6 taip pat pelnė 5 žvaigždutes. Suaugusių keleivių apsaugos priekinių ir šoninių susidūrimų atvejais rezultatai, vaikų saugumas ir pėsčiųjų apsauga išvedė naująjį Audi 6 į saugiausių savo klasės automobilių gretas.

Audi maksimalią reikšmę taip pat teikia aktyviosioms saugumo priemonėms, pranokstančiomis įvertintas EuroNCAP ir siekiančias toliau jų. Pavyzdžiui, Audi A6 siūlo integruotą keleivių apsaugos sistemą su savo standartiniais dienos šviesos žibintais ir su važiavimo naktį pagalbininku, galinčiu atlikti signalizavimo pėstiesiems funkciją.

Prie kitų naudingų vairuotojo pagalbininkų priskiriami ir Audi aktyvus eismo juostos kirtimo pagalbininkas, ir visoms oro sąlygoms pritaikyti žibintai su šviesos spindulio ilgio reguliavimo funkcijomis.

Pernai Euro NCAP atliko 53 automobilių saugos bandymus. Automobilių vertinimas buvo atliekamas pagal keturias reikalavimų kategorijas – suaugusių, vaikų ir pėsčiųjų apsaugos bei vairuotojo pagalbininkų. Šiose kategorijose tiek Audi Q3, tiek ir Audi A6 pasiekė puikių rezultatų.