Dietos besilaikantis prancūzas


Ženevos automobilių parodoje bus pristatytas naujasis Peugeot 208. Jis daugiau nei 100 kg lengvesnis už senąjį 207 modelį. Tai – nedidelė prancūzų revoliucija

Tokios dietos geidžiame po Kalėdų: numesti svorio be pašalinio poveikio! Tai pavyko „Peugeot“ gamintojui, kurio naujasis Peugeto 208 modelis daugiau nei 100 kg lengvesnis už senąjį. Ir tai ne erdvės ir komforto sąskaita. Tiesa, ant galinės sėdynės vis tiek  ankštoka, tačiau priekyje Peugeot 208 pasirodė itin erdvus.
Po dietos kurso Peugeot 208 akivaizdžiai pasikeitė. Anksčiau iššiepti liūto nasrai užsičiaupė, kėbulo linijos tapo ramesnės. Tai vėl tas Peugeot automobilis, kuriuo tiks važiuoti ir į darbą, ir į prabangias parduotuves. Kažkada toks buvo Peugeot 205.
Naujasis modelis turi neįprastą prietaisų skydelį, o vairuotojas prietaisų parodymus mato virš vairo. Nors itin mažo diametro vairas yra per žemai, jis visgi uždengia dalį parodymų.
Panašu, kad tai visiškai nereikalinga gudrybė, kuri netinka dalykiškam Peugeot 208. Apdailos plastikas pakankamai kokybiškas, bet ne visur minkštas ir malonus liesti. Per didelius šoninius langus geras matomumas, tik aukštaūgiams sėdant į automobilį teks gerokai pasilenkti. Dėl plonesnių priekinių sėdynių atsirado daugiau vietos gale sėdinčiųjų kojoms. Bagažinės tūris liko toks pats – 280 l kaip ir Peugeot 207 modelyje.