Populiariausias – VW Passat

Devyni vokiški ir vos vienas prancūziškas automobilis. Taip atrodo populiariausių naudotų mašinų dešimtukas Lietuvoje.

Naudotų automobilių verslu užsiimantys asmenys pernai į mūsų šalį įvežė 204 309 naudotus lengvuosius automobilius. „Regitros“ specialistai teigia, kad tik 114 355 iš jų liko Lietuvoje, t.y. buvo įregistruoti nuolatine registracija. Mes nusprendėme pasidomėti, kokie iš likusiųjų Lietuvoje naudotų automobilių buvo geidžiamiausi ir sudarėme jų šimtuką.

Užmetus akį į pirmą dešimtį, mums net žandikaulis atvipo: neskaičiuojant Renault Scenaic, pirmajame dešimtuke karaliauja vien vokiški automobiliai. Ne ką geresnis vaizdas ir antrajame dešimtuke. Čia vokiečiams ramybę drumsčia dvylikoje vietoje įsitaisęs Toyota Avensis, ant septynioliktojo laiptelio pakilęs Peugeot 307 ir dvidešimtoje vietoje esantis Toyota Corolla Verso automobilis.

Situacija aukštyn kojomis aspiverčia tik trečiajame dešimtuke, kur jau sutinkame tik vieną vokišką automobilį Audi A3. Visi kiti trečiajame dešimtuke esantys automobiliai yra švediški, japoniški, prancūziški, amerikietiški, ispaniški bei čekiški. Tai reiškia, kad tarp pirmųjų trisdešimties populiariausių naudotų automobilių Lietuvoje net septyniolika yra vokiški.

Su vokiečiais gali varžytis tik „Toyota“, „Renault“, „Peugeot“ ir „Volvo“

Skaičiuojant automobilius pagal gamintojus, situacija taip pat ne itin keičiasi. Čia vėlgi dominuoja mašinų gamintojai iš Vokietijos. Pirmoje vietoje žengia VW, kurių pernai Lietuvoje įregistruota net 23 482. Antroje ir trečioje vietoje esantys „Opel“ (14 494 vnt.) bei „Audi“ (13 137 vnt.) nuo lyderio atsiliko beveik per pusę.