„RENAULT MÉGANE COLLECTION 2012“: su „ENERGY“ varikliais


„Renault“ pristatė prekės ženklo kokybės pavyzdžio – „Mégane“1 – asortimento pokyčius, išleisdama modelio „Collection 2012“ liniją.
Nuo pasirodymo 2008 m. „Mégane“ tapo perkamiausiu Europoje dėl plačiai pripažinto dizaino ir eksploatacinių savybių. „Megane“ taip pat prisidėjo prie „Renault“ prekės ženklo įvaizdžio pagerinimo pastaraisiais metais. Kiekvienos transporto priemonės apžiūros metu buvo pripažįstama kokybė ir „Renault“ transmisijos efektyvumas.

„Mégane Collection 2012“ didžiuojasi nauja modernia išvaizda, tačiau išlaikė originalų modelio stilių, kuris jau buvo patikrintas pirkėjų. Automobilio priekis tapo šiuolaikiškesnis dėl šviesos diodų dieninių žibintų, o kokybę dar labiau išryškina pridėtos žvilgančios juodos ir chromuotos stiliaus detalės, simbolizuojančios bendrus asortimento patobulinimus. „Mégane Collection 2012“ siūlomi šeši nauji apmušalų variantai, įskaitant du odos paketus.
„Mégane Collection 2012“ savo klasėje išsiskiria kaip efektyviausiai degalus naudojantis hečbekas dėl trijų naujų „Energy“ variklių, kuriuose panaudotos „Renault“ F1 sukauptos techninės žinios:
visiškai naujas „Energy TCe 115“: 1,2 l darbinio tūrio, keturių cilindrų benzininis variklis su tiesioginiu degalų įpurškimu ir turbokompresoriumi. Jis yra vienas galingiausių rinkoje ir išvysto 115 AG prie 4500 sūk. per min. Šis galingas variklis taip pat pasižymi ekonomiškumu. Jo sąnaudos pagal NEDC kombinuotąjį ciklą siekia tik 5,3 l/ 100 km (119 g CO2/ km)1;
„Energy dCi 130“ dyzelinis variklis pakeitė prieš tai 2011 m. „Scénic“ modeliuose naudotą „1,9 dCi 130“ variklį. Pastarasis 1,6 l naujos kartos dyzelinis variklis sujungė važiavimo malonumą ir degalų ekonomiją. Šio variklio degalų sąnaudos – tik 4,0 l/ 100 km, CO2 – 104 g/ km;
„Energy dCi 110“, 1,5 l darbinio tūrio dCi variklis, kuriame naudojama ta pati technologija kaip ir „Energy dCi 130“ variklyje, po „Mégane“ variklio gaubtu leido pasiekti naująjį rekordą – 90 g/ km CO2 emisiją ir 3,5 l/ 100 km (NEDC ciklas) sąnaudas.
Siekiant padidinti komfortą ir automobilio saugumą, „Mégane Collection 2012“ pasižymi tokiomis vairuotojui skirtomis pagalbinėmis priemonėmis kaip „Visio System®“ ir „Hill Start Assist“. Šios sistemos pirmiausia pasirodė „Scénic Collection 2012“ versijose. Taip pat šie automobiliai aprūpinti „R-Plug&radio+“ sistema, kuri priskiriama standartinei įrangai su pirmojo lygio įranga.
„Renault Sport’s GT“ ir „R.S.“ versijos dar labiau traukia akį. „Mégane R.S.“ galia padidėjo 15 AG, o sukimo momentas – 20 Nm. Tai leido išvystyti didžiausią 265 AG ir pasiekti 360 Nm sukimo momentą.
Europoje „Mégane Collection 2012“ bus pradėta pardavinėti 2012 m. kovą. Per metus automobilis pasirodys visame pasaulyje (Turkijoje, Izraelyje, Maroke, Alžyre, Tunise, Pietų Afrikoje, Rusijoje ir Argentinoje).