Naujas, bet pažįstamas A3


Ženevos automobilių parodoje gamintojas iš Ingolštato pristatė populiarųjį Premium kompaktinio segmento automobilį – naująjį Audi A3.

Jau šią vasarą prekybos salonuose pasirodys trejų durelių hečbekas, vėliau išvysime ir penkiadurę versiją, kabrioletą, universalą, taip pat ir galingą 270 AG Audi S3 „bombą“.
Žvelgiant į naują A3 atrodo, kad tai geriausiu atveju tik modelio atnaujinimas, o ne visiškai nauja mašina. Masyvios šešiakampės grotelės, priekiniai žibintai primena Audi A5, galiniai – Audi A6 Avant universalą. Ir priekiniai, ir galiniai žibintai turi LED šviesos diodų technologiją. Masyvus galinis statramstis toks pats kaip senajame modelyje. Mažiau į akis krentantys atnaujinimai – kitokios durelių rankenėlės, naujos formos šoniniai veidrodėliai. Bet gatvėje šiuos pakeitimus pastebės nebent markės gerbėjas arba naujomis mašinomis besidomintis žmogus.
„Audi“ gamintojui jau seniai priekaištaujama dėl lyg vandens lašai vienas į kitą panašių modelių. Bet ką ir kalbėtų kritikai, nuo 1996 m., kai pasirodė pirmos kartos Audi A3, pasaulyje buvo parduota daugiau kaip 2,5 milijonų šių kompaktinių modelių. Antros kartos A3, kurie gaminami nuo 2003 metų, pernai Vokietijoje buvo parduotas net 53 801 vienetas – gerokai daugiau nei mažųjų A klasės Mercedes ar 1 serijos BMW!