Pavasarį į Lietuvos prekybos salonus atrieda 2012-ųjų „Land Cruiser V8“


•    Patobulinta išorė – dar galingesnis dizainas.

•    Pagerintas salono dizainas, aukštesnės kokybės medžiagos.

•    Naujas „EURO 5“ standartus atitinkantis 4,6 litro benzininis variklis –vienas galingiausių savo klasėje.

•    Patobulintas 4,5 litro turbodyzelinis variklis, atitinkantis „EURO 5“ taršos standartus.

•    Siekiant, kad važiuoti bekele būtų dar maloniau, į sistemą „Crawl Control“ įdiegta pirmoji pasaulyje pagalbinė apsisukimo funkcija „Turn Assist“.

•    Pagerintas standartinės įrangos lygis – daugiau patogumo ir prabangos.

•    Įdiegta „Toyota Touch Pro“ multimedijos sistema.

Šį pavasarį 2012 m. laidos „Land Cruiser V8“ atsiras Lietuvos „Toyota“ prekybos salonuose. Šio „Land Cruiser V8“ kainos – nuo 304 480 LTL.

Išorės dizainas

Vos pažvelgus į 2012-ųjų laidos „Land Cruiser V8“, iš karto tampa akivaizdu, kad tai naujausias legendinių „Toyota“ visureigių atstovas. Jo išorėje puikiai dera stilinga, prie bet kokios aplinkos tinkanti estetika ir patvarumas bei galia, kokios tikimasi iš tikro keturiais ratais varomo automobilio.

Priekinių žibintų bloke montuojami LED dieniniai žibintai (DRL) ir galingi didelio intensyvumo išlydžio (HID) dvigubi ksenoniniai žibintai.

Tiek šoniniuose veidrodėliuose montuojamuose posūkių signaluose, tiek galinių žibintų bloke vietoje įprastinių lempučių naudojami ryškiai šviečiantys LED diodai. Jie įsižiebia greičiau nei įprastos lemputės (dėl to iš paskos važiuojantys vairuotojai gali greičiau sureaguoti į stabdymą), o energijos suvartoja daug mažiau.

2012-ųjų „Land Cruiser V8“ bus galima rinktis devynių spalvų, įskaitant tris naujas, kuriomis šios serijos modeliai dar nebuvo dažomi: balta „White Pearl“, juoda „Attitude Black“ ir melsva „Light Blue“.

Salono dizainas

Patobulintas salonas išsaugojo legendinę šio automobilio kokybę bei patikimumą ir kartu dvelkia prabanga. Harmoningai suderintos spalvos, tobulesnės jutiklinės technologijos, pagerinta apdaila ir apmušalai. Priekinės perforuotos odos sėdynės turi padėties įsiminimo funkciją, jose įrengta kondicionavimo sistema, tiekianti šiltą arba vėsų orą.

Galios agregatai

Naująjį 2012-ųjų „Land Cruiser V8″ galima rinktis arba su patobulintu 4,5 litro turbodyzeliniu varikliu, arba su visiškai nauju 4,6 litro benzininiu varikliu. Dabar abu atitinka „EURO 5“ standartą.

4,5 litro turbodyzelinis variklis su 6 pavarų automatine transmisija išvysto 200 kW (272 DIN AG) esant 3600 aps./min. ir pasižymi įspūdingu 650 Nm sukimo momentu esant 1600–2800 aps./min. Be to, patobulintos triukšmo ir vibracijos charakteristikos.

4,6 litro benzininis variklis su 6 pavarų automatine transmisija išvysto 234 kW (318 DIN AG) esant 5600 aps./min. ir turi 460 Nm sukimo momentą esant 3400 aps./min. Įvairios mažõs trinties technologijos didina variklio efektyvumą, tad jis vartoja mažiau degalų.

Geresnės savybės bekelėje

Legendinės „Land Cruiser V8“ važiavimo bekele savybės dar patobulintos, 2012-ųjų laidą praturtinus keletu naujų dalykų: pirmąja pasaulyje pagalbine apsisukimo funkcija „Turn Assist“, įdiegta į patobulintą 5 eigų „Crawl Control“ sistemą, perjungiama „Multiterrain Select“ (MTS) sistema, „Multi-terrain“ monitoriumi ir padangos kampo vaizdu.

Dabar „Crawl Control“ sistema leis įsijungti pagalbinę apsisukimo funkciją, kuri padės vairuotojams apsisukti net ir labai siaurose vietose be papildomo manevravimo. Įsijungus šią funkciją ir judant ne didesniu kaip 10 km/h greičiu, sistema reaguoja į vairo sukimą ir užblokuoja galinį ratą toje pusėje, į kurią vairuotojas suka automobilį. Rato blokavimo jėga automatiškai didėja sulig posūkio kampu, todėl naujasis „Land Cruiser V8“ geba apsisukti kur kas mažesniu spinduliu.

Sistema turi ne tik priekinę ir galinę kameras, bet ir ant durelių veidrodėlių kairėje ir dešinėje įtaisytas kameras, galinčias rodyti šoninį vaizdą tiek į priekio, tiek į galo pusę. Taigi vairuotojo matomumas – 360⁰.

Įranga

Galimos naujos įrangos sąrašas išties ilgas: šildomas vairas, sėdynės su šilto ir vėsaus oro kondicionavimo sistema, vėdinama arba vėsinama centrinė daiktadėžė, elektra valdomas bagažinės dangtis, 220 V įtampos rozetė bagažinėje, dvigubi ksenoniniai HID priekiniai žibintai ir naujas, spalvotas daugiafunkcis informacinės sistemos TFT ekranas.

Naujasis 2012-ųjų „Land Cruiser V8“ turi „Toyota Touch Pro“ – moderniausią kompanijos iki šiol sukurtą palydovinės navigacijos sistemą.

Naujoji multimedijos sistema sujungta su 14-os garsiakalbių „JBL Premium Sound“ sistema su „GreenEdge“ technologija. Šiame „Land Cruiser V8“ sumontuota „Toyota Touch Pro“ taip pat gali skaityti DVD garso ir vaizdo įrašus.

Aukščiausios kokybės multimedijos sistema „Toyota Touch Pro“ turi didelės raiškos 20 cm įstrižainės jutiklinį ekraną su „Home“ funkcija, greitai parodančia svarbiausią oro kondicionavimo, garso ir navigacijos informaciją. Ji turi daugybę kitų pažangių funkcijų, tokių kaip automatinis žemėlapio padidinimas kelių sankirtose, trimatė miesto vaizdo ir orientyrų grafika, lankytinų vietų internetinė paieška.

„Toyota Touch Pro“ taip pat turi balso atpažinimo funkciją, todėl vairuotojas gali viena balso komanda nustatyti kelionės tikslą, skambinti telefonu arba iš prijungto iPod grotuvo paleisti išsirinktą dainą. Sistema leidžia gauti SMS žinutes ir elektroninius laiškus, o susipažinti su jais galima pasitelkus funkciją, kuri tekstą perskaito. Be to, standartiškai montuojama galinio vaizdo kamera su dinamiškomis pagalbinėmis linijomis, padedanti manevruoti ankštose vietose.