Pradžių pradžia


Mažas, šaunus, varomas elektra: Smart gamintojai For-Us modeliu demonstruoja amerikiečiams, koks turi būti šiuolaikiškas pikapas. Be to, pagal jį galima susidaryti vaizdą apie būsimą Forfour modelį. Koks yra šis mažylis?

For-Us – tai elektra varomas nedidukas automobiliukas, kurį „Smart“ atstovai po Detroito parodos paleido važinėti Floridos gatvėmis. Koks kontrastas! Mažasis For-Us – tarp milžinų Dodge Ram ir GMC Silverado. Šūkis „Small is beautiful“ – vietoj „bigger is better“… Vienas iš didžiosios nacijos bruožų – pomėgis vairuoti milžiniškus automobilius. Nuo Niujorko iki San Francisko perkamiausias automobilis vis dar yra Ford F150: tai didelė metalo krūva su labai godžiu varikliu.
Žinoma, For-Us vargu ar ką nors pakeis, bet jis bent jau privers amerikiečius pamąstyti apie ateitį. Gal ateities pikapai galėtų turėti elektra varomą variklį vietoj V8 agregato ir dėvėti stilingą XS dydžio kostiumą vietoj XXL drabužių?
For-Us debiutui Amerikoje stilingai „pasipuošė“. Iš Fortwo pasiskolintą plastikinį kėbulą jis pakeitė į 3,55 m ilgio anglies pluošto kapsulę. Ratų bazė, palyginti su serijiniu Smart, padidėjo net 85 cm, sumontuoti 18 colių ratai, todėl For-Us atrodo didesnis ir masyvesnis. Įspūdingo dydžio oro įsiurbimo angos, korio struktūros grotelės ir LED žibintų rombai suteikia jam draugišką, bet įžūlią išraišką.
Majamyje praeivių reakcija į For-Us buvo teigiama, kai kurie net norėjo jį tuojau pat pirkti. Logistas Rickas (38 m.) vairuoja Dodge Ram su 5,7 litroV8 varikliu. „Mano dukrai jis patiktų. Idealus automobilis mano banglentei“, – sako jis. Gydytojas Johnathanas (42 m.) net norėtų pakeisti savo Corvette į Smart: „Jis labai išsiskiria iš kitų, jis tinka Majamiui ir patinka moterims“. Štai taip!