Šių metų „Renault“ kolekcija

        „Renault“ „Scénic” ir Europoje pirmąją vietą užimantis kompaktiškas MPV „Grand Scénic” 2012-uosius pasitiko atsinaujinę.

        Naujos dinamiškos linijos suteiks dar didesnį malonumą vairuojant, o patobulintas veikimas ir ekonomiškesnis kuro suvartojimas (CO2 emisija 105g/km) buvo pasiektas panaudojus du naujus „Energy” variklius.

        Siekiant patenkinti verslo klientų poreikius, pažangios technologijos derinamos su įprastais dalykais: Visio sistema, įkalnės įveikimo sistema, greitkelio režimu ir greičio valdymo sistema.

        Priklausomai nuo automobilyje esančios įrangos šio modelio kainos prasideda nuo 53 249 Lt („Renault“ „Scénic“ 2012 m. kolekcija) ir apie 63 366 Lt („Renault“ „Grand Scénic“ 2012 m. kolekcija).

        Didelės sėkmės sulaukusi riboto egzempliorių kiekio Bose® kolekcija pakėlė automobilio įrangos detales į kitą lygmenį. Užsisakyti automobilius Lietuvos rinkoje galima jau šių metų pavasarį.

Dar labiau užsispyrusio charakterio

Aptakios ir dinamiškos 2012-ųjų kolekcijos „Renault“ „Scénic” ir „Grand Scénic” linijos įtiks tiems, kurie ieško erdvaus interjero ir dinamiško automobilio eksterjero. Patobulintas automobilio priekis atrodo moderniai, o naujo „Scenic” modelio galiniai žibintai suteikia ekspresijos. Atnaujintame modelyje taip pat yra įtaisyti LED dieniniai žibintai, blizgančios juodos ir chromuotos detalės (priekyje, automobilio užpakaliniame ir šoniniuose bortuose), integruoti naujos kartos iš aliuminio išlieti ratlankiai. Horizontalesnis „Grand Scénic” automobilio priekis ir išilginės stogo briaunos suteikia automobiliui dar labiau dėmesį patraukiantį vaizdą. Šį sezoną tai pat pristatomos dvi naujos automobilio spalvos: granatų raudona ir sodriai mėlyna.

2012 m. kataloge buvo pristatytos dvi naujos automobilio detalės kataloge (nauja smėlio spalvos apdailos juostelė Expression ir Privilege/Initiale automobilio įrangos variantuose ir nauja tamsi karakulio juostelė Privilege Trim automobilio versijoje), 2012 m. kolekcijos automobilio salone taip pat bus pateikiami nauji minkštieji baldai.

Išskirtiniams Bose® „Scénic” ir „Grand Scénic” modeliams 2011-aisiais sulaukus didelės sėkmės, ši riboto egzempliorių kiekio kolekcija pristatė naujus įrangos standartus, kurie atsispindi savitose suapvalintų linijų formose, sujungiančiose sportišką eleganciją ir unikalią audio garso sistemą.

Nauji „Energy” kartos varikliai – galingesni ir efektyviau naudojantys kurą

Du nauji „Energy” kartos varikliai, kurie buvo 2012 m. „Renault“ „Scenic” ir „Grand Scenic” kolekcijoje, užtikrina dar didesnį vairavimo malonumą ir taupų kuro panaudojimą dėl kelių inovatyvių iš „Formulės-1” perimtų technologijų (STOP/START sistemos, stabdymo ir lėtėjimo bei energijos atnaujinimo).

2012-aisiais „Scenic” ir „Grand Scenic” taps pirmaisiais „Renault” modeliais su integruotais dyzeliniais Energy dCi 110 varikliais, kurie išskirs rekordiškai mažą CO2 kiekį (105g/km), 12 proc. sumažėjusiomis kuro sąnaudomis (4.1 l/100km) ir didesnėmis apsukomis (260Nm/1,750rpm, panaudojant 20 Nm) lyginant su šiuo metu naudojamu 1.5 dCi 110.

„Scenic” ir „Grand Scenic” modeliuose taip pat bus panaudotas geriausias dyzelinis variklis „Energy dCi 130” (114g/km, 4.4 L/100 km ir 20 proc. mažesnėmis kuro sąnaudomis), kuris užtikrins malonumą vairuojant ir mažiausias rinkoje kuro suvartojimo sąnaudas.

„Renault“ „Scenic” ir „Grand Scenic” su naujos kartos varikliais suvaidins svarbų vaidmenį siekiant automobilių gamintojo su rekordiškai maža CO2 emisija lyderio pozicijų.

Įperkamos technologijos dar didesniam komfortui ir užtikrintam važiavimui

„Renault” kompanijos prioritetais ir toliau išliks saugumo tobulinimas, siekis palengvinti vairuotojų gyvenimą ir padidinti dabartinių vartotojų gerovę.

„Scenic” ir „Grand Scenic” bus pirmieji „Visio System” modeliai, kurie tamsiuoju paros metu padės vairuotojams prisitaikyti prie naktinio matomumo režimo. Naujoji sistema neleis vairuotojui nukrypti nuo kelio juostos ribų (automobilyje integruota kamera įspės vairuotoją garso signalu, šiam pervažiavus kelio juostos ribas) ir kontroliuos tolimųjų ir artimųjų šviesų naudojimą (automobilyje integruota kamera identifikuos artėjančias kitos transporto priemonės įjungtas šviesas ir automatiškai perjungs ilgąsias šviesas į trumpąsias ir atvirkščiai).

Vairavimo ir kelionių komfortas buvo užtikrintas standartinėje įrangoje įdiegus naujas funkcijas. Įkalnėje vairuotojams padės pagalbinė sistema sulaikanti automobilį nuo riedėjimo atgal, o persirikiuojant vairuotojai bus įspėti, jeigu kitose juostuose link jų sparčiai artės automobilis ir persirikiuoti bus nesaugu.

2012 m. metų kolekcijos „Scenic” ir „Grand Scenic” modeliuose panaudotos ankstesniems modeliams sėkmę atnešusios technologijos – „Bose®” garso sistema, „Carminat TomTom ®” navigacija ir integruotos LIVE paslaugos (HD Traffic irk t.).

Verslo klientai taipogi nebuvo užmiršti – „Renault” daug dėmesio skyrė ilgalaike transporto nuoma ir automobilių parkų vystymu užsiimančių bendrovių veiklai. Pasinaudojus „Renault” teikiamomis unikaliomis papildomomis paslaugomis verslo klientai gali gauti 30 skirtingo tipo duomenų analizę (automobilių nuvažiuotą atstumą, kuro sąnaudas, tepalų kiekį ir kt.) ir panaudoti ją optimizuojant kaštus.

„Renault“ „Scenic” ir „Grand Scenic”: lyderiai savo segmente Europoje

Douai mieste Šiaurės Prancūzijoje gaminami „Scenic” ir „Grand Scenic” automobiliai daugiausiai vertinami dėl griežtų produkcijos standartų ir aukščiausio kokybės užtikrinimo. Bendri „Scenic” ir „Grand Scenic” automobilių pardavimai Europoje sudarė 400 000 vnt. kiekį, skaičiuojant nuo naujos kartos automobilių gamybos pradžios 2009-aisiais.

Nuo pirminio „Scenic” modelio pristatymo 1996-aisiais buvo parduota beveik 3.9 mln. vienetų automobilių. 2012 m. „Scenic” ir „Grand Scenic” modeliai Europos rinkoje buvo pradėti pardavinėti sausio mėn. 2012-aisiais šie modeliai taip pat bus pradėti pardavinėti kitose pasaulio rinkose (Turkijoje, Izraelyje, Maroke, Alžyre, Tunise, Pietų Afrikoje, Rusijoje ir Kinijoj