Ar pasiteisins rizika?


Ženevos automobilių parodoje Mercedes gamintojas pristatė naują A klasės Mercedes. Jis nei trupučio neprimena pirmtako.

Parodoje išvydę naująjį A klasės Mercedes, lankytojai žioptelėjo iš netikėtumo – iš konservatyvaus gamintojo tokios drąsos niekas nesitikėjo. Pamenate ankstesnės kartos A klasę? Tai buvo praktiškas, ne itin išvaizdus kompaktiškas miesto vienatūris, prie kurio vairo dažniausiai matydavai jauną damą. Bet tai buvo vakar.

Naujas įvaizdis

Šiandien naujas A klasės Mercedes pirmtaką primena nebent tradicine trikampe žvaigžde priekinėse grotelėse. O šios gerokai didesnės ir efektingesnės, lyg iš prestižinio CLS modelio! Savo agresyvia išvaizda naujasis kompaktinis Mercedes nusitaikė į tokius konkurentus, kaip 1 serijos BMW ir Audi A3. O praktiškiems pirkėjams skirtas B klasės modelis.

A klasės Mercedes net 45 cm ilgesnis už pirmtaką – jo ilgis siekia 4,29 m. Tačiau salonas labiau erdvus netapo – naujas mažiausias Mercedes už pirmtaką 18 cm žemesnis, turi ilgą variklio dangtį ir ankštoką saloną.

Nors konservatyvius markės gerbėjus radikalus A klasės išvaizdos pakeitimas gali šokiruoti, tačiau nėra jokių abejonių, kad kompanija pritrauks naujų pirkėjų. Tų, kurie iki šiol mažuosius Mercedes modelius vadino pernelyg nuobodžiais ir neišvaizdžiais. Dinamiškos kėbulo linijos, itin nuožulnus priekinis stiklas, o sėdynės sumontuotos žemai. „AMG Sport“ versija turi efektingus bamperius su raudona juosta, dvispalvius 18 colių ratlankius ir netgi raudonus saugos diržus. Jei anksčiau pirkėjai galėjo rinktis iš dviejų – „Classic“ ir „Avantgarde“ komplektacijų, šįkart teks daugiau pasukti galvą. Bus siūlomos „Urban“, „Style“ ir „AMG Sport“ versijos.