Šuns plaukai, cigaretės, drėgmė


Fui, fui! Blogi kvapai automobilyje yra nemalonūs, be to, jie ilgai išlieka. Norintieji jų atsikratyti turi nuodugniai išvalyti saloną. Mes atskleisime, kaip susigrąžinti gaivų kvapą automobilio viduje.

Yra tokių automobilių, kuriuose sėdėti įmanoma tik su skalbinių segtuku ant nosies, nes juose jaučiamas senų kojinių ir peleninių dvokas. Fui, fui! Kaip panaikinti blogą kvapą visam laikui, skaitykite čia.
Iš kur atsiranda kvapai? Dėl daugelio jų atsiradimo esame kalti patys. Pamiršti maisto likučiai, išlietas skystis (labai bjauru, jei tai pienas!) arba pilnos peleninės. Kitos priežastys: neprižiūrėta klimato kontrolės sistema ir drėgmė salone.
Kaip galima pašalinti kvapus? Svarbiausias patarimas – kuo greičiau atsikratyti viso susikaupusio nereikalingo šlamšto. Pirmas žingsnis: išmesti visas šiukšles ir nuodugniai išsiurbti bei išvalyti saloną. Vien tik išvalyti dvokiančias vietas dažnai neužtenka. Be to, jas valant nereikia gailėti vandens. Dėmesio: visada būtina patikrinti medžiagos atsparumą valikliui nematomoje vietoje. Antras žingsnis: atidarius dureles gerai išvėdinti ir išdžiovinti saloną.
Kaip galima išvengti tvaiko? Pirmiausia, jis neatsiranda švariame ir sausame automobilyje. Reguliariai išmesdami šiukšles ir išvalydami pelenines tikrai išvengsite nemalonių kvapų. Nereikėtų pamiršti patikrinti salono filtrus, tarpines ir vandens nutekėjimo kanalus, kad mašinos vidus būtų sausas. Klimato kontrolės sistemą reikia dezinfekuoti kas trejus metus, be to, ją derėtų išjungti prieš pat kelionės pabaigą, tuomet garintuvas turės laiko išdžiūti.