Už saują šlamančiųjų

Chrysler 300C išsiskiria dailiu dizainu ir vokiška kokybe, nes po skardomis slypi „Mercedes“ detalės.

Kurių galų Chrysler 300 automobilio pavadinime yra raidė C? Gal po ja slypi žodis „chamelionas“. Juk, kaip žinia, šis gyvūnas keičia spalvą, o Chrysler 300 keičia tapatybę. Taip sakome todėl, kad nuo 2011 metų kovo Europoje Chrysler 300C parduodamas kaip Lancia Thema. Tai reiškia, kad amerikietis tapo italu, nors anksčiau Chrysler 300C turėjo ir vokiškų genų. Žvilgtelėkime šiek tiek atgalios.

1998 metais įvyko „Daimler“ ir „Chrysler“ koncernų jungtuvės. Kaip ir dera, įregistravus santuoką, po kurio laiko dienos šviesą išvydo ir jungtuvių vaisius: 2004 metais į pasaulį pasibeldė Chrysler 300C. Naujokas buvo sukonstruotas ant 1995–2003 metais gaminto E klasės Mercedes (gamyklinis indeksas W210) platformos.

Europos rinkai skirtas modelis iki 2010 metų buvo renkamas Austrijos mieste Grace esančioje „Magna Steyr“ gamykloje. Tai gera naujiena naudotų automobilių pirkėjams, nes Amerikos rinkai skirti Chrysler 300C buvo surenkami Kanadoje. Šių modelių kokybė prastesnė.

Objektyviai vertinant, Chrysler 300C odinės sėdynės ir kitos salono apdailos medžiagos neprilygta E klasės Mercedes modeliams, tačiau amerikietis kaip standartinę įrangą turi ESP sistemą, šonines saugos oro pagalves, ksenono žibintus ar automatiškai valdomas priekines sėdynes.