Prabangus, komfortiškas, dinamiškas

1993 m. pristatytas pirmasis Lexus GS modelis. Šiemet pardavimo salonus pasiekė ketvirtos kartos prestižinis sedanas, kurį jau galima užsisakyti ir Lietuvoje.

1989 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose pasirodė pirmieji prestižiniai „Toyota“ kompanijos Lexus automobiliai. Prieš ketvirtį amžiaus daug kas abejojo, ar japoniškos mašinos kada nors prilygs žinomiems europiniams modeliams. Šiandien Lexus yra bene vienintelė prestižinė nevokiška markė, pajėgi konkuruoti su Audi, BMW ir Mercedes.

Japonai labiausiai pabrėžia ketvirtos kartos Lexus GS išvaizdą. Į akis itin krinta agresyviai atrodančios priekinės grotelės. Gamintojas nepabūgo gana radikalaus išorės pakeitimo, nors tikriausiai ne visiems Lexus gerbėjams tokia išvaizda bus prie širdies.

Kaip įprasta, Lexus salono apdailos medžiagos, surinkimas ir ergonomika nepriekaištingi. Pagrindinis akcentas – milžiniškas 12,3 colių ekranas, kuriame pateikiama naudinga informacija, perjungiama „Remote touch“ valdikliu. Vis dėlto ne tokiuose dideliuose konkurentų iš Vokietijos automobilių ekranuose vaizdas dailesnis, o primityviai atrodanti Lexus navigacinės sistemos grafika neatitinka automobilio statuso. Melomanai galės užsisakyti 835 vatų „Mark Levinson“ sistemą su 17 garso kolonėlių.