Patikimas, bet nepopuliarus

Naudotas Toyota Auris yra itin patikimas automobilis. 2012 m. TÜV naudotų automobilių patikimumo ataskaitoje jis užėmė antrą vietą, nusileidęs tik Toyota Prius. Deja, jis kažkodėl nepopuliarus.

Japoniško Toyota Corolla automobilio vardas mums gerai pažįstamas. Daug šių naudotų automobilių zuja Lietuvos keliais. Pirkėjai žino, kad tai nors ir nelabai išskirtinis, tačiau patikimas automobilis. Vis dėlto kodėl 2007 metais buvo nuspręsta Corrola vardą pakeisti į Auris tikriausiai neatsakytų net ir japonai. Nors ir kitu vardu, bet Auris ne mažiau patikimas už Corolla, o TÜV patikimumo ataskaitoje dvejų trejų metų automobilių grupėje jis nusileido tik Toyota Prius. Gaila, bet dideliu populiarumu Auris pasigirti negali, o Vokietijoje jis net nepateko tarp 100 perkamiausių modelių!

Baziniai Toyota Auris buvo komplektuojami su 1.4/97 AG varikliu. Vis dėlto daugiau kaip pusė pirkėjų rinkosi mašinas su 1.6/124 AG motoru. Versijos su dyzeliniais 2.0/126 AG ir 2.2/177 AG varikliais kainavo gerokai brangiau, tad tokias mašinas įsigijo mažiau nei penktadalis pirkėjų. 2009 metų gegužę dyzelinių variklių gamą papildė 1.4 D-4D/90 AG motoras. 2010-ųjų pabaigoje buvo pristatytas modelis su tokia pačia kaip Toyota Prius hibridine pavara. Tais pačiais metais buvo atliktas ir modelio atnaujinimas. Tokią mašiną galima atpažinti pagal raudonus ir baltus galinius žibintus, taip pat kitokios formos priekinius žibintus.