Peugeot žengia koja kojon su mada

Šis patrauklus prancūzas labai stengiasi būti SUV automobiliu, deja, turi prisipažinti: „Aš net neturiu keturių ratų pavaros mechanizmo!“ Na, ir kas?

Yra tik viena automobilių klasė, kuri šiais metais klestės dar labiau nei kiti SUV: tai – mažesnieji SUV automobiliai, būtent tokie, kaip Škoda Yeti. Todėl galime teigti, kad prancūzų koncernas pasirinko teisingą taktiką, nusprendęs birželį pirkėjams pristatyti naująjį Peugeot 2008 modelį. O dabar gamintojai pristato pirmas oficialias šio modelio nuotraukas ir kai kuriuos duomenis apie naujoką. Prisivilioti pirkėjus prancūzai ketina siūlydami įspūdingų formų ir dizaino modelį, kuris išsiskirs ir kai kuriomis sportiškumo savybėmis (galimybėmis?).

Peugeot 2008 modelis neturės daug konkurentų. Nissan Juke yra trumpesnis, o Škoda Yeti ir Mini Countryman yra brangūs. Kiti konkurentai – kilmingesnių genų turintys vokiečiai ir gamintojų iš Azijos atstovai – pasirodys tik po kelerių metų. Todėl mažasis Peugeot SUV yra toks vienišas ir vertas nuodugnesnės apžiūros. Masyvi apatinė 2008-ojo modelio dalis su 17 colių padangomis visiškai apgalvotai primena visureigį, o štai statmena užpakalinė prancūzų SUV dalis žada tiek daug vietos viduje, tad prancūzas laisvai gali būti laikomas kasdieniniam važinėjimui skirtu automobiliu. Tai labiausiai turėtų pajusti tie vairuotojai, kurie dabar vairuoja subkompaktinės klasės automobilius. O pakabos komfortiškumą galės įvertinti nugaros skausmų kamuojami penkiasdešimtmečiai, retsykiais važiuojantys aplankyti anūkų.

Būdamas 4,16 m ilgio, prancūzų SUV automobilis beveik pasiekia Yeti dydį, tačiau dėl labiau nuožulnaus priekinio stiklo išvengia geriausiai parduodamo Škoda automobilio briaunuotumo. Peugeot 2008 variklio dantį puošia mažesnio dydžio liūto atvaizdas ir žaismingos formos žibintai – atrodo, lyg jie meiliai merktų mums akį.