Naudotas automobilis su garantija

Korėjietiškas VW Golf analogas yra Kia cee‘d. Pirkėjas, besidairantis tokios naudotos mašinos, turėtų žinoti ir tai, kad Kia automobiliams gamintojas suteikia net septynerių metų garantiją. Tad perkant trejų penkerių metų naudotą mašiną ji vis dar turės gamyklinę garantiją.

Mes labai apgailestaujame, tačiau už remontą turėsite mokėti pats. Jūsų automobilio garantija baigėsi prieš metus.“ Ar teko išgirsti tokius žodžius oficialioje jūsų automobilio atstovybėje? Juk daugumai naujų automobilių suteikiama tik dvejų ar trejų metų garantija, o vėliau visa atsakomybė už jų priežiūrą, kaip ir visos su tuo susijusios išlaidos, kartais ir nemažos, pereina savininkams.

Tačiau yra ir malonių išimčių. Pristatome naudotą automobilį, kuris naujas parduodamas net su septynerių metų garantija. Jo vardas – Kia cee‘d. Ypatingas požymis – net ir naudotas jis dažniausiai tebeturi galiojančią garantiją.

Kia cee‘d – kas tai per automobilis? Daugelis sako, kad jis panašus į Audi A3. Be to, korėjiečiai labai vertina Audi markės modelius. Nuo 2006 metų „Kia“ kompanijai vadovauja buvęs „Audi“ koncerno darbuotojas Peteris Schreyeris. Penkiaduris kompaktinės klasės Kia cee‘d automobilis nuo 2006 metų gruodžio gaminamas Slovakijos mieste Žilinoje. 2007 metais buvo pristatytas universalas, o 2008-ųjų pradžioje pasirodė trejų durelių sportiškasis Kia Pro cee‘d.

Korėjietį galima rinktis su keturiais skirtingais varikliais. Automobiliai su benzininiais 1.4/109 AG arba dyzeliniais 1.6/115 AG motorais nepasižymi nei gera dinamika, nei ypatingu taupumu. Benzininį variklį turinčia mašina važiuojant greitkeliu labai trūksta šeštos pavaros. Su dyzeliniu motoru šešių pavarų greičių dėžė pradėta komplektuoti nuo 2009 metų rudens. Kur kas vikresni yra automobiliai su didesnio darbinio tūrio varikliais: šešių pavarų greičių dėžę turinčiu 2.0/140 AG dyzeliniu ir 1.6/126 AG benzininiu. Nors pastarasis ir mėgsta dideles apsukas, važiavimo malonumas tai atperka.