„Toyota“ žiedinių lenktynių trasai Estijoje ketveriems metams suteikė naujų „GT86“

AS „Toyota Baltic“, „Toyota“ ir „Lexus“ lengvųjų automobilių importuotoja Baltijos šalyse, kovo 8 d., remdamasi ketverių metų trukmės bendradarbiavimo sutartimi, Audru žiedinių lenktynių trasai, nuo tos pačios dienos pervadintai nauju pavadinimu „Auto24ring“, perdavė tris naujutėlius „GT86“ sportinius automobilius. Taigi visiems automobilių sporto entuziastams nepakartojamą vairavimo malonumą suteikiantį „Toyota GT86“ bus galima išbandyti jau nuo balandžio mėnesio, kai žiedinių lenktynių trasa Estijoje, Audru miestelyje, bus atidaryta.

AS „Toyota Baltic“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Raigo Kaseorg sakė, jog šio poelgio tikslas yra pasiūlyti išskirtinį vairavimo malonumą už prieinamą kainą, nes daugelis entuziastų sportinio automobilio kasdienėms savo kelionėms vis dėlto neperka. „Toyota GT86“ yra sukurtas vairuotojui teikti tikrą sportinio automobilio vairavimo džiaugsmą. Nuo balandžio kiekvienas Audru žiedinių lenktynių trasoje galės tuo įsitikinti pats“, – neslėpė džiaugsmo R. Kaseorg.

Nuo kovo 8-osios naujai pervadintos „Auto24ringžiedinių lenktynių trasos vadovas Andres Hall pridūrė, kad maloniai nustebo, pats išbandydamas „Toyota GT86“: „Šio modelio važiavimo savybės ir valdymas „GT86“ paverčia tiesiog tobulu žiedinių lenktynių automobiliu, kuriuo su mielu noru važinėčiau ir kasdien.“ Pasak Andres Hall, „GT86“ puikia dera su „Auto24ring žiedinių lenktynių trasos koncepcija – šioje trasoje laukiami ir pradedantieji, ir patyrę vairuotojai bei profesionalai. Trasoje vyks daugybė automobilių sporto lenktynių.

Auto24ringžiedinių lenktynių trasoje pasivažinėjimo „GT86“ automobiliu kainos prasideda nuo 70 eurų.

AS „Toyota Baltic“ nuo 2013 m. kiekvienam „GT86“ pirkėjui tiek Estijoje, tiek Latvijoje ir Lietuvoje dovanoja unikalų startinį rinkinį, kuris apima vairavimo apmokymus „Auto24ringžiedinių lenktynių trasoje kartu su vakariene bei nakvyne Pernu mieste.

Iki šios dienos „Toyota GT86“ yra pelnęs daugybę apdovanojimų, be to, šis modelis „Autobild“ žurnalo buvo išrinktas metų sportiniu automobiliu ir taip pat tris kartus iš eilės „Top Gear“ metų automobiliu įvairiose kategorijose („Top Gear Car of the Year“, „Top Gear Coupe of the Year“, „Top Gear Clarkson’s Car of the Year“).

Čia taip pat pateikiame ir techninius „GT86“ duomenis.

Variklis: 1998 cm3 darbinio tūrio, 16 vožtuvų ir keturių cilindrų, „Boxer“ tipo, su DOHC tiesioginio ir netiesioginio įpurškimo sistema

Cilindro skersmuo ir stūmoklio eiga: 86 x 86 mm

Galia: 200 AG esant 7000 aps./min.

Sukimo momentas: 205 Nm esant 6400–6600 aps./min.

Stabdžiai: aušinamieji diskiniai stabdžiai

Pakaba: priekyje – „MacPherson“, gale – dviguba trikampio balansyro

Pagreitėjimas iki 100 km/val.: 7,6 s (8,2 s su automatine transmisija)

Maks. greitis: 226 km/val. (210 km/val. su automatine transmisija)
Pasipriešinimo koeficientas (Cd): 0,27

Degalų sąnaudos: 7,8 l/100 km (7,1 l/100 km su automatine transmisija)
Matmenys (ilgis/plotis/aukštis): 4240/1775/1285 mm
Važiuoklės bazė: 2570 mm
Grynoji masė: 1239 kg
Svorio pasiskirstymo santykis tarp ašių (priekinė/galinė):
53:47
Svorio centro aukštis nuo žemės: 460 mm
Padangų išmatavimai: 215/45R17

Žinoma, kad 2012 m. „Auto24ring“ žiedinių lenktynių trasa buvo tokia vienintelė Suomijoje ir visose Baltijos valstybėse. Šios trasos sukūrimo tikslas yra vystyti automobilių sportą, rengiant automobilių lenktynes ir siūlant pasivažinėjimo trasa paslaugas. Trasos rekonstrukciją rėmė tiek Verslumo skatinimo fondas, tiek ir privatūs investuotojai.