Naujasis „RENAULT KANGOO VAN“

  • Didžiausias Europoje vienatūrių gamintojas „Renault“ atnaujino nedidelių minivenų liniją. 2012-aisiais ji buvo geriausiai parduodama savo klasėje ir užėmė 17,4 proc. rinkos. „Kangoo Van“ modelis buvo ženkliai pakeistas – automobilis pasižymi naująja „Renault“ dizaino tapatybe, turi naują priekinį bamperį ir pakeistą valdymo skydelį.
  • Nedidelį vienatūrį galima komplektuoti su trimis priekinėmis sėdynėmis nepriklausomai nuo pasirenkamo ilgio1 („Kangoo Express“, „Compact“ arba „Maxi“). Tai leidžia „Kangoo“ gamą pritaikyti verslo klientų poreikiams.
  • Naujųjų „Kangoo Van“ linijoje yra platus dyzelinių ir benzininių variklių pasirinkimas, įskaitant „Energy“ dCi 75 bei 90 ir TCe 115 AG2. Šie varikliai dėl „Stop&Start“ funkcijos ir energijos sugrąžinimo lėtėjant sistemos pirmauja savo klasėse pagal degalų sąnaudas.
  • Naujoje įrangoje įdiegta ESC (elektroninė stabilumo kontrolė) su pajudėjimo įkalnėje ir padidinto sukibimo sistemomis, integruota „Renault R-Link“ multimedijos sistema bei važiavimo atbuline eiga kamera.
  • Nedidelių „Renault“ vienatūrių linija bus gaminama kompanijos MCA gamykloje Maubeuge mieste, Prancūzijoje.
  • Naujasis „Kangoo Express“ Lietuvoje bus parduodamas nuo antros metų pusės.

Nuo pasirodymo 2008 metais antros kartos „Kangoo Van“ jau sulaukė daugiau nei 400 tūkst. verslo klientų įvertinimo. Europos rinkoje pirmaujantis mažasis „Renault“ vienatūris šiemet sugrįžta atsinaujinęs – naujosios automobilio versijos pakeis visą esamą gamą nuo „Kangoo Express“ iki „Compact“ ir „Maxi“.

Naująją „Renault“ dizaino tapatybę „Kangoo Express“ atspindi priekinė dalis su ryškesniu vertikaliai įkomponuotu logotipu. Naujasis dizainas įkūnija vienatūrio tvirtumą ir modernumą. Nauji šoniniai veidrodėliai ir galiniai žibintai dera su automobilio linijomis. Salone įrengta visiškai nauja, kokybiškesnė centrinė konsolė ir vairas, valdymo skydelio centre palikta daiktadėžė.

Trys priekinės sėdynės – visoje naujojo „Kangoo Van“ gamoje

„Kangoo“ vienatūrių gamoje anksčiau buvo septyni galimi variantai – automobiliai galėjo būti trijų ilgių („Kangoo Express“, „Compact“ arba „Maxi“) ir dviejų arba penkių sėdimųjų vietų („Kangoo Maxi“).

Atnaujintame „Kangoo Express“ galima rinktis tris sėdynes priekinėje eilėje3, kurios montuojamos nepriklausomai nuo pasirinkto ilgio (išskyrus „Kangoo Z.E.“, „Maxi Z.E“ ir penkiavietę „Kangoo Maxi“ versiją). Automobilio salone atnaujintos durų panelės ir palikta galimybė atstumti keleivių sėdynes.

Žemiausios degalų sąnaudos segmente

Naujausia „Kangoo“ linija išlaikė pirmtako versijos stiprybėmis ir yra itin ekonomiška. Galima rinktis iš keleto jautrių ir ekonomiškų variklių, iš kurių trys pasižymi žemiausiomis degalų sąnaudomis savo segmentuose. „Energy“ dCi 75 ir „Energy“ dCi 90 variklių sąnaudos mišriu NEDC režimu siekia vos 4,3 l/100km (emisija – 112 g CO2/km), o „Energy“ TCe 115 variklio CO2 emisija – 140 g/km4. „Energy“ dCi 110 yra itin ekonomiškas ir išmeta vos 115 g CO2/km.

Siekiant dar labiau sumažinti degalų sąnaudas, naujausios kartos „Kangoo“ standartiškai gaminamas su pavarų perjungimo indikatoriumi bei ECO režimu. Šis režimas derindamas variklio sukimo momentą, perspėdamas apie pavarų perjungimą (informacinis ekranas praneša, kai rekomenduojama perjungti aukštesnę pavarą) bei optimizuodamas greičio paminos paskirstymą gali sutaupyti net iki 10 proc. degalų.

Šių naujovių rezultatas – žemesni eksploatacijos kaštai ir automobilio ilgaamžiškumas, tai yra du pagrindiniai kriterijai automobilių parkų savininkams. Kaštai buvo dar labiau sumažinti padidinus variklio aptarnavimo servise intervalą pagrindinėms gamos versijoms (kas dvejus metus arba 40 tūkst. km vietoje kas 30 tūkst. km).

Naujojo „Kangoo“ tvirtumas

Kuriant naująjį „Kangoo Van“, ypač didelis dėmesys buvo skirtas kokybės gerinimui. Po keletą mėnesių trukusio kruopštaus apžiūros proceso, buvo patobulinta automobilio taškinio virinimo apdaila, durų panelių ir sklendžių kokybė (dailesnė, nuoseklesnė apdaila, spindulys) bei akustika (garso izoliacija, aerodinamika, varikliai).

Novatoriška įranga

Naujajame „Kangoo Van“ galima pasirinkti multimedijos sistemą „R–Link“, kuri standartiškai montuojama „Extra“ versijose. Sistemos valdymo skydelyje integruota „TomTom LIVE“ navigacija (buvo diegiama pirmosios versijos „Kangoo“) bei daugybė naujų funkcijų – pažangūs perspėjimai apie pavojingus ruožus, galimybė parsisiųsti programas, leidžiančias prisijungti prie elektroninio pašto. Garso sistemų pasirinkimas taip pat buvo išplėstas – dabar galima rinktis iš trijų sprendimų. Garso sistemą pasirinkę klientai gali naudotis USB bei „Bluetooth“ teikiamomis galimybėmis. Kito lygmens įranga turi CD grotuvą, o „Premium“ įranga – „Renault R–Link“ sistemą.

Modeliuose taip pat diegiama nauja elektroninė stabilumo kontrolės sistema (ESC) su pajudėjimo įkalnėje ir padidinto sukibimo sistemomis. Padidinto sukibimo sistemoma gerina sukibimą esant sudėtingoms sąlygoms. Vairuotojo skydelyje nuo saulės integruotas atbulinės eigos kameros ekranas. Naujajame „Kangoo“ yra daugybė naujovių, pavyzdžiui, slankioji stogo sklendė.

Naujasis „Kangoo“ – gaminamas išskirtinai „Renault“ Maubeuge gamykloje

Naujieji „Kangoo“ bus išimtinai gaminami „Renault“ MCA Maubeuge gamykloje Prancūzijoje. Ši gamykla yra vertinama dėl įvairių modelių ir automobilių variantų kūrimo (63 „Kangoo“ versijos5, 21 variklis, „Mercedes Citan“, 200 skirtingų kėbulo spalvų) bei kokybės patikros procedūrų. Nuo 1971 metų gamykloje buvo surinkta daugiau nei 4,9 mln. automobilių, įskaitant beveik 3 mln. mažų vienatūrių ir minivenų.

Maubeuge gamykloje įrengta „Renault Tech“ įmonė, todėl „Kangoo Van“ gali būti perdaromi vos jiems nuvažiavus nuo konvejerio. Tai leidžia tiesiogiai tiekti kokybiškus ir specialiai verslo klientams pritaikytus automobilius.

1 Išskyrus penkiavietį „Kangoo Maxi“. Parduodamas nuo 2013 m. balandžio mėn.

2 Homologuota vertė bus patvirtinta. Parduodamas nuo 2013 m. rugsėjo mėn.

3 Negalima elektrinėje versijoje ir penkiaviečiame Kangoo Maxi“. Prekyboje nuo 2013 m. balandžio mėn.

4 Planuojami rodikliai, laukiamas patvirtinimas. Prekyboje nuo 2013 m. rugsėjo mėn.

5 Įskaitant keleivinius automobilius, minivenus, skirtingus ilgius, variklius ir komplektavimo lygius.