Lietuvį tebelydi juodas nesekmių šleifas


Sekmadienį šalia Bratislavos esančiame „Slovakia Ring“ lenktynių žiede baigėsi „Volkswagen Castrol Cup“ serijos antrojo etapo antrosios lenktynės.
Deja, pirmasis jas baigė lietuvis Robertas Kupčikas. Ne pirmas jis kirto finišo liniją, o jau pirmajame trasos posūkyje užgeso Roberto viltys papildyti savo kuklų kraitį įskaitiniais taškais. Didelėje grūstyje buvo prakirstas Lietuvos sportininko „Volkswagen Golf Racing Edition 2.0 TSI“ automobilio aušinimo radiatorius ir lenktynininkas tapo žiūrovu.
Tad iš Slovakijos R. Kupčikas sugrįžta neiškovojęs nė taško, nes ir vakar jis čia įveikė tik 7 ratus ir buvo klasifikuotas 23 vietoje. Robertas nebaigė ir antrųjų pirmojo turo lenktynių Poznanėje, tad jo taupyklėje tik 20 įskaitinių taškų, pelnytų už trečiąją vietą pirmosiose pirmojojo etapo lenktynėse Lenkijoje ir tokia pat 20-oji pozicija tarp 25 šioje serijoje lenktyniaujančių sportininkų.
Prieš šešerius metus „Volkswagen Castrol Cup“ turnyrą laimėjusio lietuvio padangę šiemet išties aptraukė juodas nesekmių šleifas, tačiau, pasak Roberto, jis kada nors turi baigtis.
Po dviejų pirmųjų etapų (ketverių lenktynių) šios serijos lyderiu tapo Lenkijos sportininkas Mateuszas Lisowskis, Slovakijoje laimėjęs abejas varžytuves, o sekmadienį 59,220 kilometro distanciją įveikęs dar greičiau – per 24 min. 13,890 sek. Jo sąskaitoje 150 taškų.
Nuo nugalėtojo atsilikęs tik 0,833 sek. antras finišo liniją kirto jo tautietis Janas Kisielis, kuris po dviejų etapų su 141 tašku užima antrąją vairuotojų įskaitos poziciją.
Trečias finišavo švedas Rasmusas Marthenas, nugalėtojui pralaimėjęs 1,976 sek. Tačiau po dviejų etapų bendrą trečiąją poziciją okupavo dar vienas Lenkijos sportininkas Jakubas Litwinas, kurio sąskaitoje 108 taškai.
Ketvirtąją vietą užima R. Marthenas (93 taškai), o penktąją su 86 taškais – dar vienas lenkas Krystianas Korzeniowskis.
„Volkswagen Castrol Cup“ serijos trečiojo etapo dvejos lenktynės gegužės 17-19 dienomis vyks Čekijoje, Brno lenktynių žiede.